Kavurucu sıcakta "ekmek" mücadelesi

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı bazı meslek gruplarında çalışanların işini zorlaştırıyor

Kavurucu sıcakta "ekmek" mücadelesi
Kavurucu sıcakta "ekmek" mücadelesi
GİRİŞ 03.07.2015 10:30 GÜNCELLEME 03.07.2015 10:30

Şanlıurfa'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, fırın, tarla, inşaat gibi alanlarda çalışanları daha çok etkiliyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da bunaltıcı sıcaklar günlük yaşamı zorlaştırıyor. Hava sıcaklığının gün içinde 40 dereceyi aşması, ramazanda bazı meslek grupları için günlerin daha zor geçmesine neden oluyor.

Bunların başında ise fırıncılar geliyor. Kent merkezinde neredeyse her sokak başında bulunan pide ve ekmek fırınları ile lokantalarda ocak başında çalışan ustalar, bu durumdan en çok etkilenen kesimi oluşturuyor.

İşleri gereği sürekli ocağın başında bulunan fırıncı ustaları, dışarıdaki yakıcı sıcağın yanı sıra içerideki kızgın ateşe maruz kalıyor. Ramazan dolayısıyla su tüketemeyen ustalar, vantilatörlerle serinlemeye çalışıyor.

Fırıncı ustası Fevzi Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcakların çalışma şartlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Güneşin altında duramazken, ocağın karşısında çalışmak zorunda kaldıklarını dile getiren Demir, "Ramazan ayında fırında çalışınca daha bir sıcak oluyor ama çok şükür Allah kuvvet veriyor" dedi.

Sıcaklar, asfalt işçilerini de etkiliyor

Kent genelinde asfaltlama işinde çalışanlar da sıcakla mücadele etmek zorunda kalıyor. Asfalt işçileri, sıcaklar nedeniyle çalışmalarına sık sık ara veriyor.

İşçilerden Cevher Ayneli de bunaltıcı havaya asfalt sıcaklığının da eklenmesiyle çalışmalarının güçleştiğini, bu nedenle sık sık mola verdiklerini kaydetti.

Halil Göktaş ise ramazanda sıcak ortamda çalışmanın zorluğuna işaret ederek, "Bulunduğumuz ortam da sıcak olduğu için biraz zorlanıyoruz ancak ne olursa olsun halkımız için en iyisini yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Sıcaklığı en fazla hisseden diğer bir grup ise tarla ve inşaat gibi açık alanda çalışanlar.

Demir ustası Bilal İlgiz, ekmek parası için çalışmak zorunda olduklarını belirtti.

Oruç tuttukları halde 40 dereceyi aşan sıcakta ekmek parasının peşinde koştuklarını anlatan İlgiz, "Oruçtan önce su içtiğimiz için biraz daha rahattık ama şimdi işler daha zorlaştı. Sıcaklar nedeniyle bazen gece çalışıyoruz" dedi.

Tarla işçisi Eyüp Özalsan da ramazanda çalışmanın zorluğuna dikkati çekerek, güneşin altında uzun kaldıkları için ten renklerinin bile değiştiğini kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı