TJK Balıkesirli çocukları atlarla tanıştırdı

Türkiye Jokey Kulübünce çocuklara at sevgisini aşılamak amacıyla başlatılan "Pony Club Şehrinize Geliyor" projesi kapsamında, 3-12 yaş grubu ile bedensel ve zihinsel engelli çocuklar, ata bindi

TJK Balıkesirli çocukları atlarla tanıştırdı
TJK Balıkesirli çocukları atlarla tanıştırdı
GİRİŞ 03.07.2015 13:31 GÜNCELLEME 03.07.2015 13:31

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilen "Pony Club Şehrinize Geliyor Projesi" kapsamında, Balıkesir'deki çocuklar pony cinsi atlara bindi.

Bir alışveriş merkezinin bahçesinde düzenlenen etkinlikte, organizasyon ekibinin kontrolünde atlarla gezen çocuklar, keyifli anlar yaşadı.

TJK organizasyon temsilcisi İlhan Kızmaz, projenin geçen yıl maden faciasının yaşandığı Soma'da başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"2014 yılında 25 bin çocuğa ulaştık. Bu sene daha fazla çocuğu atla tanıştırmak istiyoruz. Bu yıl Balıkesir'e gelene kadar 3-12 yaş grubu ile engelli 7 bine yakın çocuk Pony cinsi atlarla tanıştı, bindi, onlarla güzel dakikalar geçirdi. Her gittiğimiz ilde gerek belediyeler gerekse sağlık kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmelerde önceliği, zihinsel engelli ve spastik çocuklarımıza veriyoruz. Balıkesir'den sonra Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine gideceğiz. Daha sonrasında Keşan, Tekirdağ ve Silivri'de olacağız. Böylelikle ilk etap bitmiş olacak. 2. etapta ise İç Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde olacağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MİT'ten nokta operasyon: Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?