Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Ccedil;in'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki Müslümanlara yönelik uygulamalar, Sivas'ta protesto edildi.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
GİRİŞ 03.07.2015 18:14 GÜNCELLEME 03.07.2015 18:14

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Çin'in Müslüman Türklere yaptığı zulmü kınadı.

Bir süre slogan atan grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi İlhan Karakoç, "Doğu Türkistan"daki Çin zulmüne "dur" demek ve boykot çağrısı yapmak için meydanlarda olduklarını belirterek, "Müslüman Uygur Türkleri, Doğu Türkistan'daki şanlı direnişlerini 257 yıldan beri büyük bir cesaretle kahramanlıkla başarılı bir şekilde sürdürmektedir. 15 gündür Çinli faşist askerler bölgeyi tamamen kuşatma altına aldı. Yüreğimiz yaralı, gönül rahatlığıyla iftar edemiyoruz" dedi.

"Doğu Türkistan"daki Müslümanların baskı altında olduğunu dile getiren Karakoç, "Doğu Türkistan'da oruç tutmak da yasak, başörtülü kadınlar taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur'an eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor. Çin hükümeti Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi Çince'yi kullanmaya zorlayarak asimilasyon politikaları uygulamaktadır. Mal varlıklarına keyfi bir şekilde el konuluyor, seyahat özgürlükleri kısıtlanıyor" diye konuştu.

"Lanet olsun faşizme, lanet olsun zulmüne" diyen Karakoç, "Adaletsizlik, hukuksuzluk bunların kanına işlemiş. Yaşanan zulümler karşısında uluslararası kamuoyu her zamanki gibi üç maymunu oynamaktadır. Yere batsın dünyada mizanı, adaleti bozanlar, kahrolsun emperyalizm, kahrolsun faşist Çin" ifadesini kullandı.

Gruptakiler daha sonra dua yaptı, Çin mallarına boykot çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı