Boğazlıyan'da yaz Kuran kurslarına yoğun ilgi

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde yaz Kuran kursları yoğun ilgi görüyor.

Boğazlıyan'da yaz Kuran kurslarına yoğun ilgi
Boğazlıyan'da yaz Kuran kurslarına yoğun ilgi
GİRİŞ 06.07.2015 16:10 GÜNCELLEME 06.07.2015 16:10

İlçe Müftüsü Mehmet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta içi her gün verilen eğitimlere her yaştan öğrencinin katıldığını belirtti.

Güler, 65 cami ve 15 Kuran kursunda yaz Kuran kursu açtıklarını belirterek, kurslarda tüm imam hatip, Kuran kursu öğreticisi ve müezzin kayyımların görev yaptığını söyledi.

Bin 800 öğrencinin kayıt yaptırdığı kurslarda temel dini bilgiler, Kuran-ı Kerim'i okuma, Kuran-ı Kerim meali ve ahlaki konuların işlendiğini vurgulayan Güler, "Namazda okunan sure ve dualar manalarıyla birlikte anlatılıyor. Görsel, işitsel materyallerden faydalanılıyor" ifadelerini kullandı.

Kurslarda dini içerikli derslerin verilmesinin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de yapıldığını kaydeden Güler, ailelerin çocuklarını yaz Kuran kurslarına göndermelerini istedi.

Güler, "Yaz Kuran kursları üç dönem halinde açılıyor. İsteyen üç döneme birden kayıt yaptırabildiği gibi dönemlerden birine de kayıt yaptırabiliyor. Bu öğrenciye esneklik sağlıyor. Tatile giden öğrenci, gittiği yerde de kurslara katılabiliyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı