Azerbaycan Türkiye'yi istemedi!

Türkiye, Azerbaycan'a her zaman arka çıktı ama bazen istediği desteği kardeş ülkeden alamadı. Bunun son örneği Türksat uydusu oldu.

Azerbaycan Türkiye'yi istemedi!
Azerbaycan Türkiye'yi istemedi!
GİRİŞ 14.07.2015 08:21 GÜNCELLEME 14.07.2015 09:07
Bu Habere 196 Yorum Yapılmış

Türkiye, Azerbaycan'a "Ortak uydu işletelim" teklifi yaptı, onlar daha pahalı olan rakip firmayı seçti.

Uydu çalışmalarında tarihî ve kültürel yakınlık bulunan ülkelerle çeşitli ortaklık çalışmaları yapan Türksat'la alakalı enteresan bir detay gün yüzüne çıktı. Azerbaycan'a Türksat'ın bulunduğu bölgelerde ortak uydu işletmeciliği teklifi yapıldığı ancak bu teklifin kardeş ülke tarafından reddedildiği ortaya çıktı.

Türksat'ın uydu hizmetleriyle ilgili bir raporunda yer alan bilgilere göre, söz konusu teklifin götürülmesine rağmen Azerbaycan'ın çok daha yüksek maliyetlerle, Türksat'ın bölgedeki rakipleriyle işbirliği yaptığına dikkat çekildi. Türksat bu işbirliklerini “Rakip uydu operatörleri ile yakın konumlar üzerinde iş birlikleri yaparak, bölgede şirketimize karşı tehdit unsurları oluşturmuştur” olarak değerlendirdi.

Uydu teknolojisi ve uydu hizmetleri konusunda yapılan her çalışmada tarihi ve kültürel bağların bulunduğu ülkelerle çeşitli konularda ortaklık çalışmalarının yapıldığı biliniyor. Bu çalışmalarla hem tarihi ve kültürel bağların daha da güçlenmesi hem de bölge istikrarına katkı sağlamak amaçlanıyor.  . 

KAYNAK: TÜRKİYE
YORUMLAR 196
  • azeriler 8 yıl önce Şikayet Et
    lisede iken okulumuzda azeriler vardı. sürekli kendi aralarında kavga ederlerdi. bir tanesini dove dove akıl hastası yaptılar. azerbaycana dönebilmesi için uçak parasını bile biz topladık
    Cevapla
  • osmanli 8 yıl önce Şikayet Et
    turkiye azerbaycancin hic bisey yapmabisdir ataturk zamanini demiyom tabi ki simdi her seyi adamlar kendi parasila yapiyorlar.israel turkiyeden bile yakin azerbaycana istediyi seyi alir satar azerbaycana siz ne yaptiniz ?bayraklari cope atdiniz qarabag savasinda tek silah bile vermediniz siz neden konusuyonuz ?tek istediyi turkiyenin qazi ucuza almak azerbaycandan selam olsun bozkurtlara
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim sayesinde bağımsız oldunuz
    Cevapla
  • iron 8 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yönetimi paralelden yetismedir kesin.
    Cevapla
  • Vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    Sallayin yaw cokta tin ne halleri varsa görsünler
    Cevapla
  • Yuccel Bilir 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş olabilir. Dost değilmiş. Memlekette ne kardeşler var kan davalı. 40 yıldır bitmeyen. Dış tahrikçilerinin üflemesiyle alev alan vs. vs.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'a Ernest Muci piyangosu! İngiliz devi dudak uçuklatan rakamla geliyor
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama