Tekirdağ'dan kısa kısa

Tekirdağ'da "Atık Yönetim Sistemi" toplantısı düzenlendi

Tekirdağ'dan kısa kısa
Tekirdağ'dan kısa kısa
GİRİŞ 04.08.2015 12:13 GÜNCELLEME 04.08.2015 12:28

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ortaklığında yürütülen Tekirdağ Atık Yönetimi Sistemi bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda İTÜ Çevre Mühendisi Prof. Dr. İbrahim Demir, yaptığı sunumda, atık yönetimi sistemi ile ilgili iyileştirme gereken kısımlar hakkında bilgiler paylaştı ve kentsel katı atık yönetim hizmetleri mevcut durumu, katı atık yönetimi mevzuatı, katı atıkların toplanması ve taşınması, entegre katı atık yönetim stratejileri konularının anlam ve önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka ile İTÜ ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yetkililer katıldı.

 

- Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin İş Güvenliği Temel Eğitimleri

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı personeline iş güvenliği temel eğitimi verildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen eğitim öncesi yaptığı konuşmada, bu tür eğitimlere çok önem verdiğini ve eğitime katılan personelin verimli bir eğitim süreci geçirmesi gerektiğini söyledi.

Albayrak'ın konuşmasının ardından iş güvenliği uzmanı Hatice Erbil, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Ülkemizde İş Sağlığı ve İş Güvenliği, Çalışanların ve İşverenlerin Yasal Hak ve Sorumlulukları, İş Kazası ve Meslek Hastalıkları, İş Sağlığı ve İş Güvenliğinde Risk Etmenleri, Acil Durumlar konuları hakkında slayt gösterimi ile personele bilgiler verdi.

 

- Fen İşleri Müdürlüğü'nün "günlük faaliyet haritası" hizmete sunuldu

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 11 ilçesinde devam eden ve yapılacak çalışmalarının yer aldığı harita, internet üzerinden vatandaşların hizmetine sunuldu.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen, "Fen İşleri Günlük Faaliyet Raporu Sistemi" sayesinde, vatandaşlar Fen İşleri Müdürlüğü'nün günlük çalışmalarını takip ederek, mahallerinde yapılacak çalışmalardan önceden haberleri olacak.

Sistem, ayrıca, günlük yapılan işlerin vatandaşlar tarafından denetlenmesine de olanak sağlıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele