Ordu Valisi Balkanlıoğlu:

"Dağda gezen avcılar, yaşanan terör olaylarına üzüldükleri için gönüllü asker olmak istiyorlar ama devletin askeri ve polisi var. Zor durumda biz dahil, eli silah tutan herkes şehit olmaya hazırız”

Ordu Valisi Balkanlıoğlu:
Ordu Valisi Balkanlıoğlu:
GİRİŞ 10.08.2015 16:50 GÜNCELLEME 10.08.2015 16:54

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, avcıların terör olaylarına üzüldükleri için gönüllü asker olmak istediklerini belirterek, "Ama devletin askeri ve polisi var. Zor durumda biz dahil, eli silah tutan herkes şehit olmaya hazırız" dedi. 

Fatsa ilçesinde incelemelerde bulunan Balkanlıoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Balkanlıoğlu, Karadeniz'deki insanların terör konusunda çok duyarlı olduğunu belirterek, halkı yaşanan terör olaylarına karşı müsterih olmaya davet etti. 

"Devletin güvenlik güçleri, halkıyla birlikte olduğu, devletine destek verdiği sürece birlik ve beraberliğimiz hiçbir zaman bozulmayacak" diyen Balkanlıoğlu, şunları ifade etti:

 "Kötü emel taşıyan kişilere fırsat verilmeyecektir. Karadeniz Bölgesi insanımız terör konusunda çok duyarlıdır. Bölge halkımız, yabancı, yanlış kişileri gördüğü zaman güvenlik güçlerine ihbarda bulunuyor. İhbarları değerlendirdik ama sonuç alamadık. Biz halkımızın bu tutumundan çok memnunuz."

Kötü niyetli kişilerin Karadeniz'de tutunmasının mümkün olmadığını aktaran Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Dağda gezen avcılar, yaşanan terör olaylarına üzüldükleri için gönüllü asker olmak istiyorlar ama devletin askeri ve polisi var. Zor durumda biz dahil, eli silah tutan herkes şehit olmaya hazırız ama şimdilik ihtiyaç olmadığı kesin. Halkımız müsterih olsun, güvenlik güçlerimiz görevlerinin başında. Vatandaşlarımız istihbarı bilgi anlamında duyarlı davrandığı sürece Karadeniz Bölgesi'nde sıkıntı olmayacaktır.  

Her hareket bölgemizde çok iyi takip ediliyor. Zaten bölge halkımız terör konusunda son derece hassas. Terörü desteklemeyen ve bu tür memleketimize, askerimize yapılan menfur saldırıları da asla tasvip etmeyen bir halka sahibiz. O yüzden kötü niyetli kişilerin buralarda tutunması mümkün değildir. Bu kişileri görseler bölge halkımız hemen güvenlik güçlerine ihbar ediyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu