Genelkurmay'dan operasyon açıklaması

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında "önemli yurt içi olaylar"ına ilişkin bilgi verildi.

Genelkurmay'dan operasyon açıklaması
Genelkurmay'dan operasyon açıklaması
GİRİŞ 11.08.2015 18:13 GÜNCELLEME 11.08.2015 18:14
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığınca, Şırnak'ta iki F-16 uçağı ile bölücü terör örgütü hedeflerine hava harekatı düzenlendiği, bölgede tespit edilen bölücü terör örgütüne ait 2 doçka mevziinin imha edildiği bildirildi.

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Şırnak / Akçay Halis Tepe Üs Bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu ve yapılan silahlı saldırıya, anında karşılık verildiği belirtildi.

Ayrıca iki F-16 uçağı ile bölücü terör örgütü hedeflerine, hava harekatı düzenlendiği, gerçekleştirilen hava harekatı ile bölgede tespit edilen bölücü terör örgütüne ait iki doçka mevzinin imha edildiği kaydedildi.

YORUMLAR 12
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Rpg 7 ile istanbulda dolaşanlar topragın dibinde yer bildirimi yapıyor merak etmeyin
    Cevapla
  • yiğido 8 yıl önce Şikayet Et
    Korkudan selo yalvarıyor barış yeniden başlasın diye
    Cevapla
  • Özel Tim 8 yıl önce Şikayet Et
    Beyler sakın yapılan küçümseyici yorumlar inanmayın. Evet 90'lı yıllarda dağı taşı bombalarken pkklılar mağara içlerinde türkü söylüyorlardı. Ama şimdi durum öyle değil. Artık Tübitak tarfından geliştirilen lazer güdümlü bunker buster denilen sığınak delici bombalar kullanılıyor. Bu bombalar mağarayı delip içine giriyor ve orada patlıyor. Patlama o kadar şiddetli oluyor ki mağara çöküyor ve geriye hiçbir şey kalmıyor. İHA'lar yerini tespit edip lazerle işaretleme yapıyor sonra F16 lardan atılan bu bombalar lazere kitlenip sıfır hata ile mağarayı dümdüz ediyor. Bu mağaralarda ölen gerçek terörist sayısını kendileri bile şu anda tam olarak bilmiyorlar.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim küçümseyen yok ama İstanbulun göbeğinde roket atan adamlar ne olacak. Dağa bi komanda tugayı gönderirsin en fazla elli şehit berirsin ama kökünü kazırsın. Ama şehrilerde günlük birer ikişer götürüyorlar. Onlara hal çare düşünmek lazım. Bunlar iyi azıttı iyi...
    Cevapla
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    katılıyorum çok doğru
    Cevapla
  • mustafa 8 yıl önce Şikayet Et
    Acilen İHA'ların sayısının arttırılıp silahlandırılması lazım. Keşif uçuşu yaparken tespit edilen hedefler böylece kolayca ve hızlı bir şekilde imha edilebilir.
    Cevapla
  • şeker 8 yıl önce Şikayet Et
    çok doğru....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta