"İlkbaharın geç gelişi turist sayısını etkiledi"

Fethiye ilçesinde yılın 7 ayında geçen yılın aynı dönemine oranla turist sayısında yüzde 5 düşüş yaşandığı bildirildi.

"İlkbaharın geç gelişi turist sayısını etkiledi"
"İlkbaharın geç gelişi turist sayısını etkiledi"
GİRİŞ 12.08.2015 17:55 GÜNCELLEME 12.08.2015 18:58

Kaymakam Ekrem Çalık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgede havanın geç ısınmasının, turizm amaçlı sportif faaliyetlerini olumsuz etkilediğini kaydetti. Geçen yıl ilçeye, yılın 7 ayında 680 bin turist geldiğini kaydeden Çalık, bu yıl aynı dönemde gelen turist sayısının yüzde 5'lik düşüşle 650 bin olduğunu bildirdi.

Turist sayısındaki düşüşü, ilkbaharın uzun sürmesine bağlayan Çalık, şöyle konuştu:

"Havaların geç ısınması, turizm amaçlı sportif faaliyetlerinin bazılarında düşüş yaşanmasına neden oldu. İlerleyen zamanda aradaki farkın azalacağını tahmin ediyorum. Fethiye'ye gelen turist sayısı neredeyse aynı. Turistik faaliyetlerin bazılarında yüzde 20'ye yakın düşüş var. Bazı faaliyetlerde de yüzde 25 artış var. Bu şekilde devam ederse ilçemizdeki turizmcilerin yüzünün güleceğine inanıyorum."

Kaymakam Çalık, Kurban Bayramı ve Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'nin turizmdeki rakamları artıracağına inandığını dile getirdi.

 - "Turist, çeşitlilikten dolayı geliyor"

Ekim ayı sonuna kadar doluluğun devam etmesini beklediklerini ifade eden Çalık, şöyle konuştu:

"Başka ilçelerdeki turizm faaliyetlerine baktığımızda Fethiye, turizm amaçlı sportif faaliyetlerle çok ciddi ivmeye sahip. Gelen birçok turist, turizmdeki çeşitlilikten dolayı geliyor. Babadağ'da yeni açılan pistlerle de uçuş faaliyetlerinin geçen yıl gibi devam edeceğini görüyoruz. Haksız rekabet koşullarıyla ücretlerin düşürülmesi turizmciye kazanç sağlamayacaktır. Bu nedenle turizmcilerin birlikte hareket ederek Fethiye'nin turizmden elde ettiği gelirin artırılmasında rol almasını istiyoruz."

Çalık, turizm amaçlı sportif faaliyetlerde en büyük düşüşün yüzde 20 ile günübirlik tur gezilerinde, yükselişin ise yüzde 41'lik artışla yamaç paraşütü faaliyetinde olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama