Kumpası reddetti otelde cesedi bulundu

İzmir'de Paralel örgütün iki Emniyet Müdür Yardımcısına kumpas kurma teklifini kabul etmeyen İrfan Erbarıştıran otelde ölü bulundu.

Kumpası reddetti otelde cesedi bulundu
Kumpası reddetti otelde cesedi bulundu
GİRİŞ 11.10.2015 08:38 GÜNCELLEME 11.10.2015 08:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Paralel Yapı, 2009 yılında isimsiz bir ihbar mektubuna dayanarak, İzmir’de polisin saha ajanı olarak çalışan İrfan Erbarıştıran’ın dolandırıcılık yaptığı ve Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya’nın da kendisine destek olduğunu iddia etmişti. Gülcü ile Uzunkaya’nın görevden alınmalarına kadar uzanan bu soruşturmada tutuklanan Erbarıştıran, Paralel Yapı’nın sahte delillerle, nasıl kumpas kurduğunu anlattı. Kumpasa ortak olmak istemeyen Erbarıştıran’ın avukatı Mustafa Topkaya da, paralel yapının emniyetteki unsurlar tarafından sahte isimle, yasadışı olarak dinlendi. 

Topkaya, Savcı Okan Bato’ya verdiği ifadede şunları söyledi:

“Operasyonu duyunca KOM Şube Müdürlüğüne gittim ‘savcı talimatı var, şüpheli ifadelerinde bulunamazsınız, şüphelilerle sizi görüştüremeyiz’ yanıtı aldım. Bir gece yarısında evimin önüne aracımı park ederken iki sivil polis, ‘Biz KOM Şubeden geliyoruz. Müdürlerimiz sizinle görüşmek istiyorlar’ dedi. 22 Kasım’da Yusuf Usşen’in odasına çıkartıldım. Odada üç şahıs daha vardı. Sonradan Ahmet Pek olduğunu öğrendiğim kişi, ‘Bu adamlar vatanı satıyor, bize bildiklerinizi anlatarak bu durumu önleyebilirsiziniz’ dedi. ‘Kimin vatanı satıp satmadığını Allah bilir’ yanıtnı verdim. Ayağa kalktı ve elini masaya vurup ‘Allah’ın adını anarak anlattığın adamlar Fethullah Gülen eşcinsel mi, değil mi? diye konuşacak duruma gelmişler, sen Allah’ın adını ağzına alıyorsun, vatanı satanlarla birlikte hareket ediyorsun’ diyerek tehdit etti.”

F TİPİ ÇORAP

Avukat Topkaya, tutuklanan müvekkili İrfan Erbarıştıran ile cezaevi görüşmesinde Erbaşrıştıran’ın kendisine  ‘bu operasyon emniyet içerisindeki F tipi yapılanmanın iki Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı kadrosunu boşaltmak için başımıza örülmüş bir çoraptır’ dediğini anlattı.

PARALEL CİNAYET Mİ?

Paralel kumpas mağduru İrfan Erbarıştıran, geçtiğimiz yıl İzmir’in Basmane semtinde bir otelde ölü bulundu.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 1
  • aligo 8 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar iftira olmaz. adamin tipine boyutuna baksaniza. bu adam durduk yere obur tarafa gider zaten.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi