Mardin'de 'Sabah Namazı Buluşması'na katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mardin’de ‘Sabah Namazı Buluşması’na katıldı.

Mardin'de 'Sabah Namazı Buluşması'na katıldı
Mardin'de 'Sabah Namazı Buluşması'na katıldı
GİRİŞ 07.02.2016 16:21 GÜNCELLEME 07.02.2016 16:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Bölgede görev yapan din görevlileriyle Mardin’de bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, ‘Sabah Namazı Buluşması’na katıldı.  Artuklu ilçesindeki Sadık Yay Camisi'nde Sabah namazını kıldırdıktan sonra cemaate seslenen Başkan Görmez, “Sabah namazını mescitte cemaatle eda edenler, Allah'ın zimmetindedir, korumasındadır” şeklindeki hadisi şerifi hatırlatarak “Cenabı hak, hep zimmetinde olmayı bize nasip etsin.” dedi.

Türkiye genelinde başlayan sabah namazı buluşmalarında müminlerin bir araya geldiğini kaydeden Görmez, “Sabah namazında sessiz sedasız kalplerini birleştirmeleri dualarını birleştirmeleri çok kıymetli ve değerlidir. Bunu hiçbir zaman ihmal etmeyin, buna süreklilik kazandırınız. Sabah namazına gelenler bütün şehri arındırırlar. Evlerinden Allah'ın mescidine gelen müminler arınmış olarak çıkarlar. Arınmış olarak kendi sokaklarına kendi mahallelerine dönerler. O sokakları da arındırırlar, şehir nefes alır. Bu sabah namazı buluşmalarıyla şehirler nefes alıyor, şehirlerin zikri ve duası cenabı hakka yükseliyor. Onun için bu geleneği hiçbir zaman terk etmeyin. Bilhassa çocuklarınızı, gençlerinizi bu büyük ziyafetten hiçbir zaman mahrum etmeyiniz.” diye konuştu.
 

İslam aleminin çok zor bir süreçten geçtiğini ve çok dua edilmesi gerektiğini ifade eden Görmez, “Yanı başımızda son zamanlarda büyük acılar yaşadık. Son yıllarda hep acılar yaşadık. Cizre, Silopi, Silvan, Sur, Nusaybin'de gerçekten bu milletin tarihine medeniyetine kültürüne yakışmayacak çok üzücü hadisleler yaşandı. Bütün bu hadiselerin geride bırakılması birlik, berberlik ve kardeşlik içerisinde millet olarak ayağa kalkmamız ve coğrafyamızda çökertilmek istenen İslam medeniyetini yeniden ayağa kaldırmak için bizlere büyük görevler düşüyor.” dedi.

Görmez, konuşmasının sonunda tüm İslam alemi için dua etti.

Namazın ardından görüşlerini dile getiren Abdusselam Demir,  sabah namazı için camiye geldiğini, ancak Diyanet İşleri Başkanı Görmez'den haberlerini olmadığını, burada kendisiyle birlikte namaz kılmanın güzel bir tevafuk olduğunu söyledi. Sabah namazına gençlerin de iştirak etmelerini istediğini kaydeden Demir, “Bölgemizin geçtiği bu sıkıntılı dönemde Diyanet İşleri Başkanımızın buraya gelip çok güzel dualara bulundu. Allah kendilerinden razı olsun. Rabim dualarına icabet etsin.” dedi.

Muhammed Arasan da sabah namazı programlarına Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in de katılmasının kendilerini sevindirdiğini ve bu tür etkinliklerin devam etmesi  gerektiğini dile getirdi.

Namazın ardından camiye gelenlere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • m.sezer 8 yıl önce Şikayet Et
    Sn Başkanın bu tür etkinlikleri takdire şayan. Keçiören dekine katılabilmistim. Ümmet'in istikbali için herbirimiz sorumluluklarimizin idrakinde olarak üzerimize düşeni yapmalıyız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer