Casus Drone'lara karşı kartallı önlem

Türkiye, son dönemde pilotların kabusu haline gelen insansız hava araçlarının uçuşunu önlemek için harekete geçiyor.

Casus Drone'lara karşı kartallı önlem
Casus Drone'lara karşı kartallı önlem
GİRİŞ 13.03.2016 10:14 GÜNCELLEME 13.03.2016 10:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) son zamanlarda pilotların kabusu haline gelen drone'ları avlamak için harekete geçiyor. DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, “Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda kartallarla önlem alınıyor. Acaba Kırgızistan'dan kartal getirelim mi, burada kullanabilir miyiz? diye düşündük. Zor ama üzerinde çalışılıyor” dedi.
Atatürk Havalimanı muhabirleriyle bir araya gelen Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, İstanbul'un yeni havalimanındaki çalışmalardan, havalimanlarındaki kuş ve drone tehlikesine kadar havacılıkla ilgili çeşitli konularda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

TÜBİTAK'la beraber geliştirdikleri kuş radarının dünyada büyük ilgi gördüğünü, bu radarın kuşların yanı sıra drone'ları da tespit edebildiğini belirten Yıldırım, kuşların tespiti için Atatürk Havalimanı'nda kısa süre içerisinde devreye alacaklarını, radarın ayrıca yeni havalimanında da kullanılmasının planlandığını söyledi.

DRONE'LAR KUŞTAN DAHA TEHLİKELİ

Kuşlar kadar son dönemde drone meselesinin öne çıktığını hatırlatan Yıldırım, “Drone'lar kuştan daha tehlikeli. Bunun iki sorun var; bir tespiti, bir de önlenmesi“ dedi. Hollanda Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda kartalların kullanıldığını söyleyen
Yıldırım “Kartal gidiyor, yakalıyor drone'u havada, indiriyor yere. Şu anda en etkilisinin bu olduğu görülmüş” dedi. Bu konuda çalışma yaptıklarını açıklayan Yıldırım, “Kazakistan'dan Kırgızistan'dan getirelim, acaba burada kullanabilir miyiz? diye düşündük, değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Havalimanı olmayan illere kısa pistli müjde geldi

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, genel havacılığı yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayı ile sınırları içerisinde havalimanı bulunmayan Türkiye'nin tüm vilayetlerine kısa pisti olan küçük meydanlar yapılacağını da açıkladı. Yıldırım, “Türkiye'mizin birçok vilayetinde, birçok yerinde, genel havacılığa hizmet edecek nispeten kısa pisti ve ufak terminal binası olan küçük meydanları hızla devreye alacağız. Bunlar yaygınlaştırılacak. Bakanımız bunu politikası olarak açıkladı. İnşallah bu çalışmalar hızla sürecek. İstanbul'un havalimanları bırakın Türkiye'nin Avrupa'nın en yoğun meydanları haline geldi. Burada genel havacılık yapmak mümkün olamıyor. Aşırı yoğunluk bizi çaresiz bırakıyor" diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    komple yasaklamak o kadar. Bu dronnlardan görüntü direk online telefona geçiyor. Kartal indirse ne. Yabancı Ajan yada terorist anında bilgi ulaşır. Bu dron kolay casusluk. Havada görür görmez hemen vurmak lazim. Ülke güvenlik söz konusu olunca çekim seven sabretsit.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Filistin'in BM üyeliği onaylandı