Böyle ihanet görülmedi!

Diyarbakır’daki Gazi Yaşargil ve Selahaddin Eyyubi hastanelerinde yüzlerce PKK'lı teröristin sahte isimle tedavi edildiği ortaya çıktı.

Böyle ihanet görülmedi!
Böyle ihanet görülmedi!
GİRİŞ 28.04.2016 07:11 GÜNCELLEME 08.07.2021 13:47
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

PKK’nın dağ kadrosundan ve örgütün Suriye’deki uzantısı YPG’den yüzlerce teröristin devlet hastanelerinde usulsüzlük yapılarak tedavi edildiğinin belirlenmesi üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, her iki hastane ile ilgili soruşturma başlattı. Diyarbakır Valiliği İl İdare Kurulu ile Sağlık Müdürlüğü de kamu hastanelerindeki iddialarla ilgili bir rapor hazırladı. İl İdare Kurulu’nun başlattığı ön incelemenin yanı sıra Sağlık Bakanlığı üç kişiden oluşan müfettiş heyeti görevlendirdi.

DEMİRTAŞ SOKAĞA DÖKTÜ

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Kobani olaylarını bahane ederek 6 Ekim 2014’te “Halklarımızı sokağa çıkmaya çağırıyoruz” açıklamasından sonra PKK’lıların çıkardığı olaylarda, kurban eti dağıtırken üç arkadaşı ile birlikte katledilen 14 yaşındaki Yasin Börü’nün de aralarında bulunduğu çoğu Hüda-Par’lı 56 kişi öldürüldü. PKK’lıların saldırılarında yüzlerce kişi yaralanmıştı.

KAYITLARI SİLMİŞLER

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle İl İdare Kurulu ön inceleme başlattı. İncelemeye göre, ortalığı savaş alanına çevirirken çeşitli şekilde yaralanan PKK ve YPG’liler, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde, 7-8 ve 9 Ekim 2014 tarihlerinde sahte kayıtlar oluşturularak tedavi edildi. Ancak yüzlerce teröristin tedavi iki kamu hastanesinde o döneme ait tüm kayıtları silindi. 

GÖRÜNTÜLER İMHA EDİLDİ

Hastane kayıtlarının sistemden silindiğini tespit eden müfettişler, kamera kayıtlarına bakmak isteyince ikinci bir şok bilgiye ulaştı. Hastane yönetimleri bazı güvenlik kameralarının bozuk olduğunu söylese de, yapılan araştırma tüm kayıtların bilinçli olarak imha edildiğini ortaya çıkardı. Söz konusu kayıtların peşine düşen müfettişler, her iki hastanede de hasta kayıt sistemleri ile kamera görüntülerinin silinmeden önce birer kopyasının bazı çalışanlar tarafından kaydedildiğini belirledi. El konulan kayıtlarda teröristlerin hangi doktor tarafından, hangi klinikte ve saat kaçta tedavi edildiği detaylı bir şekilde yer alıyor.

SKANDALIN BELGESi

Müfettiş raporunda PKK’lı ve PYD’li teröristlerin sahte isimle tedavi edilmesine göz yumulduğu belirlendi. Teröristler tedavi edilirken Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği sekreteri ve hastane yöneticilerinin o gece sabaha kadar hastanede yaralıların tedavisine refakat ettiği tespit edildi.

İSİMLERE ULAŞILDI

Soruşturma derinleştikçe, teröristlerin sahte isimler ve eski hasta kayıtları üzerinden tedavi edilmesi ihanetinin ardında Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Kanğın ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müdür Yardımcısı İhsan Eken’in olduğu tespit edildi. Bu iki ismin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sabaha kadar yaralı teröristlerle yakından ilgilendiğine dair görüntülerin de kopyalanan kayıtlar arasında olduğu öğrenildi.

CEVAP VERMEDİLER

İddialar üzerine görüştüğümüz Gazi Yaşargil Eğitim ve araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Mahmut Taş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürüyen bir soruşturma olduğunu valiliğin de ayrı bir inceleme yürüttüğünü belirterek, konuşmayacağını söyledi. Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şenol Gedik ise telefonlarına cevap vermedi.

EVE GİDEMEDİM

Soruşturma konusu olan Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Kanğın ise olay gecesi Mersin’den ailesiyle Diyarbakır’a döndüğünü yolların kapalı olması nedeniyle evi yerine hastaneye gittiğini söyledi. Varsa sorumluların tespit edilmesi gerektiğini belirten Kanğın “Hastanede o gece kimin tedavi gördüğünü bilemem ancak birkaç sefer acile indim. O da genel verileri almak içindi. Çünkü üstlerimize haber  vermemiz gerekiyordu. Bu iddialar gündeme gelir gelmez savcılığa ilk suç duyurusunda bulunan kişi de benim” diye konuştu.

KAYNAK: STAR
YORUMLAR 157
  • Veysel NAZLI 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet haber 7 e kesinlikle giremiyoruz
    Cevapla
  • Esma LALEZAR 7 yıl önce Şikayet Et
    Silvan devlet hastanesinde Lütfi ARITI kobanide 1 ay pkkli tedavi etti
    Cevapla
  • Erdem HAYAT 7 yıl önce Şikayet Et
    bu haber sonrası tüm diyarbakırda kamu hasatneleri kurumu tarafından haber7 ve ahaber kapatıldı. sadece mynetten haber okumaya izin veriliyor
    Cevapla
  • ismail 7 yıl önce Şikayet Et
    Silvan devlet hastanesi müdürü selim akçara pkk ile ne işi olabilir acaba.
    Cevapla
  • Seher 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu yazılanlar da bir şey mi?? Silvan devlet hastanesinde Ortapedi uzmanı lürfi arıttı kobanide kaç pkkli tedavi etti, hastanesinde kaç pkkli ameliyatı yaptı. yakalandı yargılandı hapis cezası ve meslekten atılmasına km nasıl engel oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk