Sahte reçete operasyonunda şok canlı bomba detayı

32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonunda canlı bombaya verilen cesaret hapları ele geçirildi.

Sahte reçete operasyonunda şok canlı bomba detayı
Sahte reçete operasyonunda şok canlı bomba detayı
GİRİŞ 04.05.2016 09:36 GÜNCELLEME 04.05.2016 09:41
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul merkezli 32 ilde toplam 266 adrese eş zamanlı düzenlenen sahte reçete operasyonunda, kanser ve hematoloji ilaçlarını terör örgütlerine gönderen 90'ı doktor, hemşire ve eczacılardan oluşan toplam 100 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Aralarında profesörlerin de olduğu doktor ve eczacılardan oluşan çetenin müşterileri arasında DAEŞ, PKK ve PYD'li teröristlerin de olduğu ifade edildi.

DEVLETİN ZARARI 250 MİLYON TL

Operasyonda eczanelerde piyasa değeri 40 milyon lirayı bulan kanser, hematoloji, psikotrop ilaçları ele geçilirken, bazı ilaçların tarihlerinin geçmiş olması dikkat çekti. Zanlılardan birinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hemotoloji Bölümü'nde görevli profesör M.O.A. olduğu öğrenilirken, sahte reçeteli ilaçlarla şebekenin bugüne kadar devleti 250 milyon TL zarara uğrattığı belirtildi. Operasyonda ele geçen ilaçların özellikle İran, Irak ve Suriye'ye yasa dışı yollardan gönderildiğinin tespit edildiği belirtilirken, yaralanmalarda acil kan durdurması için kullanılan hemotoloji grubu ilaçların da DAEŞ'li teröristlere gönderildiği ifade edildi.

CANLI BOMBA YAPAN İLAÇLAR

Operasyonda, insanı 2 ay gibi bir sürede canlı bombaya dönüştürebileceği belirtilen ve kişiyi sürekli halüsinasyon halinde yaşatan psikotrop türü ilaçların da el altından DAEŞ ve PKK'lı teröristlere teslim edildiği ortaya çıktı. Tıbbi kaynaklara göre, psikotrop maddeler, asıl olarak merkezi sinir sisteminde etkisini gösteren ve beynin işlevlerini değiştirerek algıda, ruh halinde, bilinçlilikte ve davranışta geçici değişikliklere neden olan kimyasallardan oluşuyor.

YORUMLAR 2
  • HAMZA 8 yıl önce Şikayet Et
    Devletin kasasına el sokanın eli KESİLMELİDİR. YETİMİN HAKKINI YİYEN GIRTLAK EN ACIMASIZ ŞEKİLDE SIKILMALIDIR.
    Cevapla
  • engin özaydın 8 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainleri.. asın bunları asın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta
CHP'li belediyede bir 'akraba ataması' daha: Eşini daire başkanı, kardeşini müdür yaptı!