Meteoroloji'den önemli uyarı

Meteoroloji, Orta Karadeniz'de şiddetli yağışların etkisi sonucu, sel ve su baskını riski oluşabileceği uyarısında bulundu

Meteoroloji'den önemli uyarı
Meteoroloji'den önemli uyarı
GİRİŞ 27.05.2016 18:18 GÜNCELLEME 27.05.2016 18:18

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, son meteorolojik değerlendirmelere göre, bölgede aralıklarla devam etmekte olan sağanak ve gök gürültülü sağanağın 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar günü sabah saatlerine kadar Samsun, Tokat, Ordu ve Amasya çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Yağışların özellikle Samsun ve Ordu'da yer yer şiddetli olacağı vurgulanan açıklamada şu bilgiler aktarıldı:

"Sıcaklıklarda önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın kuzey ve batı yönlerden orta kuvvette, yarın kıyı kesimlerde ise yer yer kuvvetli 40-60 km/saat, hızla esmesi ve denizlerde 5-7 kuvvetinde fırtınamsı kuvvette esmesi ve dalga yüksekliğini açıklarda 1.0-1.5 metreye ulaşması beklenmektedir. Bu değerlendirmeler ışığında her türlü yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı lokal su ve sel baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar konusunda dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Meteorolojik tahminlerde, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kaynaklı tahminlerin dikkate alınmasıyla istenmeyen durumların ortaya çıkmaması, gerektiği hallerde yapılan ve internet sitemizde yayınlanan kısa süreli meteorolojik ihbar ve uyarıların takip edilmesi, meydana gelmesi muhtemel zararların en aza indirilebilmesi bakımından yarar sağlayacaktır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...