Mete Horozoğlu Antakya'da Butik Otel Açıyor

Mete Horozoğlu, Antakya'da tarihi evlerden birini satın alarak, restore edip butik otele dönüştürüyor.

Mete Horozoğlu Antakya'da Butik Otel Açıyor
Mete Horozoğlu Antakya'da Butik Otel Açıyor
GİRİŞ 01.06.2016 10:25 GÜNCELLEME 01.06.2016 10:26

Horozoğlu 19. yüzyılın sonlarında yapılmış, yaklaşık 100 yıllık olan bir binayı satın aldı. Binanın tescilli olması sebebiyle sadece restorasyon izni veriliyor. Binayı ablası Yasemin Mıstıkoğlu ve Belgin Ünal ile birlikte aldı. Binanın restorasyonu Mimar Deniz Emir tarafından gerçekleştirilecek ve 6 odalı bir butik olarak hizmet verecek.

Eski bir evi restore ettirmek en büyük hayaliydi

Horozoğlu tarihi binaya 'Çiçekli Konak' adını verdiklerini belirtti ve "Antakya da yaşayan ablam Yasemin ve ortağı Belgin Abla'nın yıllardan beri süren ortaklığının en büyük hayaliydi eski bir Antakya evi alıp restore ettirmek. Ben de bu hayallerine ortak oldum. Annem ve babam da burada yaşıyor dolayısıyla Antakyalı da sayılırım. Antakya'nın tarihi değerlerine bir nebze katkım olduysa ne mutlu bana" diye konuştu.

Şehir için katkılara devam edeceğim

Binanın 6 odalı bir butik otel olacağını ve küçük ablası Selma Horozoğlu tarafından işletileceğini söyleyen ünlü sanatçı, bu tarihi şehir için katkılarının devam edeceğini kendisiyle birlikte sanatçı arkadaşlarının da sık sık bu otele gelerek vakit geçireceklerini belirtti. Eski Antakya evlerinin özellikle avlularının insana büyük huzur verdiğini söyleyen Mete Horozoğlu, "Konak şu anda döşeme aşamasında bir iki saatliğine ablamlara destek vermek için gidiyorum, saatlerce bu evde kalıyorum. Artık Antakya'ya sık gelmem için yeni bir sebebim daha var. Hem dünyanın hem de Türkiye'nin yoğun ve yorucu gündeminden biraz da olsa uzaklaşıp huzur bulmak" dedi.

Mete Horozoğlu Kimdir?

Mete Horozoğlu 1975 Ankara doğumlu Türk tiyatrocudur. İlkokulu, ortaokulu ve liseyi Ankara'da okudu. 2001 yılında Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. 2001-2003 yılları arasında Tiyatro Anadolu'da oyuncu olarak çalıştı. 2002 yılında İstanbul'a yerleşti. 2003-2004 sezonunda İstanbul Devlet Tiyatrosu'da 2004-2005 sezonunda Çığır Sahnesi Oyuncuları'da 2005-2006 ve 2006-2007 sezonlarında Semaver Kumpanya olmak üzere Tiyatrolar da çalıştı. İstanbul'a yerleştikten sonra birçok Televizyon ve Sinema çalışmaları yaptı. Yanık Koza dizisi ulusal çapta tanınmasını sağlasa bile Öyle Bir Geçer Zaman ki dizisindeki Soner karakteri ile bilinir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!