'Türkiye artık bizim Mavi Marmara'mız'

Paralel yapı tarafından sosyal medyada başlatılan algı operasyonuna en anlamlı yanıt, Ak Parti İl Gençlik Kolları yönetiminden geldi.

'Türkiye artık bizim Mavi Marmara'mız'
'Türkiye artık bizim Mavi Marmara'mız'
GİRİŞ 30.06.2016 22:32 GÜNCELLEME 01.07.2016 03:32
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mavi Marmara hakkındaki kritik sözleri sonrasında paralel yapı tarafından sosyal medyada başlatılan algı operasyonuna en anlamlı yanıt, o günlere şahitlik eden dönemin Ak Parti İl Gençlik Kolları yönetiminden Abdülkadir Karagöz'den geldi. Karagöz sosyal medya üzerinden yayınladığı mektupta şu ifadelere yer verdi.

"Mavi Marmara konusunda şu hatırayı paylaşmanın zamanı geldi sanırım.

Sene 2010, Ak Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu’nda toplantıdayız. İHH'nın organizasyonu ile Gazze’ye bir gemi gideceği bilgisi var. Bu bilgi üzerinden değerlendirmeler yapıyoruz. Biz de bu gemiyi uğurlamaya onlarca tekne ile katılıp destek vermeyi düşünüyoruz.

"BİR TAKIM RİSKLERİ VAR"

Bu düşüncemiz genel başkanımız ve başbakanımıza taşındığında, “Bir takım riskleri var, olumlu bakmıyorum; teşkilat uğurlamaya bir organizasyon dahilinde katılmasın" cevabını alıyoruz.

Gemi yola çıkıyor ve o talihsiz hadiseler yaşanıyor. İsrail askerlerinin tacizi başladığında gemiden canlı yayında “Ateş açılıyor!” feryadını duyuyoruz.

TÜM TEŞKİLAT AKIN ETTİ

O geceyi hiç unutamıyorum; Boğaziçi Üniversitesi'nin hemen yanında, okul arkadaşlarımla bir evde kalıyorum. Hemen kendimizi sokağa atıyoruz. Teşkilattaki arkadaşlarla yoğun bir SMS trafiği yapıyoruz. Levent'teki konsolosluğun önüne gidiyoruz.

Oraya belki de ilk gidenlerdendik. Sabah aydınlanana kadar Ak Parti teşkilatları akın akın gelmeye devam ettiler. Dualar, protestolar… Gazze acımız, Mavi Marmara onurumuz olmuştu. Evet uğurlamaya gitmedik, rızamız yoktu ama karşılamada en ön safta "biz" vardık.

Şimdi Erdoğan'ın “Bana danışmadınız" demesinin okuması da bu olsa gerek. Kimse yok yere “Savunduğu şeyden döndü" suçlaması yapmasın. Biliyoruz ki, o davasında kararlıdır ve sözünün eridir.

RIZA YOKTU… ENGEL DE…

Rızası yoktu, milletvekillerinin de gitmesine rıza göstermedi… Ama engel de olmadı geminin gitmesine.. Fakat gemiye hunharca saldırı gelince sahiplendi, tıpkı bizler gibi.. Mavi Marmara, Mavi Marmara şehidleri bizim ortak değerimiz, ortak acımız, ortak gururumuz.

İHH'daki arkadaşlar şimdi eleştirebilir, kızabilir, razı olmayabilir ama tıpkı o dönemin başbakanı gibi “aynı geminin yolcuları" olduğumuzu unutmamalı. Gemiye taciz ateşi açıldı mı, öfkesinden havaya zıplamalı. Gemi su alırken "ben sizi uyarmıştım" demek yerine sahiplenmeli, kol kanat germeli.

TÜRKİYE BİZİM MAVİ MARMARA’MIZ

Beyler Türkiye artık bizim Mavi Marmara’mız. Farkında değil misiniz? Etrafımız kuşatılmış ve taciz ateşleri yaylım gibi. "Yükümüz İnsani Yardım, Rotamız Özgürlük" Gemimizde milyonlarca Suriyeli.. Bir PKK sıkıyor, bir DAEŞ, bir Almanya çelme takıyor bir PYD armalı Amerikan askerleri…

Şimdi bu Mavi Marmara’ya sahip çıkma zamanı. Hissi ve kırılgan değil; cesur, kararlı ve inançlı şekilde bu gemiyi yüzdürme zamanı…

Erdoğan'ın samimiyet testinden geçmeye ihtiyacı yok, gizli ajandası yok, siyasi hesapçılığı yok, bedel ödeye ödeye bugünlere getirdi Türkiye'yi. Ve biliyoruz ki hayatını vakfetti bu davaya. Onu yıpratmak isteyenlerin safında olmadık, o hata yapınca sevinenlerden olmadık, onun kavgasının, sevdasının, derdinin şahidiyiz. Allah için seviyoruz."

YORUMLAR 2
  • Aydın 7 yıl önce Şikayet Et
    ihh misyonunu tamamlayıp daha fazla yıpranmadan jübile yapmanın yapmanın hesapları içine mi girdi yoksa... eğer böyle düşünüyorsa yazık eder kendisine,bu kadar büyük başarılara imza atmış bir yapının yürütülmesinde zorlanılıyor ise kimseyi üzmeden kardeş yardım kuruluşlarını da düşünerek ümmetin yararına adımlar atılmalıdır.
    Cevapla
  • xyz 7 yıl önce Şikayet Et
    milli eğitim müdürlükleri kanalıyla ihh nın okul çocuklarından bir nevi zorla aldığı haraçlara dur denilmezse bu devletin ilerde başı çok ağıracak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün