Ayasofya'da 80 yıl sonra bir ilk!

İnsanlık tarihinin en eski ve en önemli eserlerinden biri olan Ayasofya Camisi'nde Kadir Gecesi şerefine ezan sesi yankılandı.

GİRİŞ 01.07.2016 23:57 GÜNCELLEME 02.07.2016 14:06
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Diyanet Tv'de yayınlanan sahur programı 'Bereket Vakti', Kadir Gecesinde Ayasofya'da çekildi.

80 YIL SONRA İLK EZAN

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in de katıldığı sahur programında Kadir gecesi ilgili bilgilerin yanısıra Kuran-ı Kerim ve Ezan da okundu. Böylece Ayasofya'da 80 yıl sonra ilk kez ezan okunmuş oldu.

Bereket Vakti sahur programının Ayasofya'daki yayını 3 saat sürdü. Bu yayın süresinin yarısı Kur'an-ı Kerim ziyafetine ayrılırken Fatih Koca tarafından da Ayasofya'da okunanan Ezan ile yayına son verildi.

EZANI FATİH KOCA OKUDU

Ezanı ise "Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma"  yarışmalarında dereceler alan ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi Öğretim Görevlisi olan Fatih Koca okudu.

Fatih Koca aynı zamanda Din Görevlilerinden oluşan ilk Diyanet Türk Tasavvuf Musikisi Korosu'nu kurdu ve kurucu şefi oldu. Koca, halihazırda Türkiye'nin birçok yerinde  ve Balkanlarda Ezan, Mûsikî ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma seminerlerine öğretici olarak katılmaktadır.

YORUMLAR 102
  • alihaaydar 7 yıl önce Şikayet Et
    haydi bismillah
    Cevapla
  • KeDeRLiyolCu 7 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah en kısa zamanda namaz ibadetini de eda ederiz.
    Cevapla
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul da yaşamıyorum Ayasofya camiyi hiç görmedim prosedürü bilmiyorum hiçbir fikrim yok fakat diğeceğim şu ki özellikle orada bulunma fırsatını bulanlara ezanı okuyun serin yere bir örtü dönün kabemize kılın namazınızı çok mu zor tutuklanırmısınız ne olabilir ne yani o yüzden boş konuşmayıp ne yapıyorsanız yapın bu cesarete ne zaman kavuşursanız Ayasofya işte o zaman açılmaya çok daha yakındır bunun dışında samimi görmüyorum sizleri beyefendiler
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Yahu nedir bu korku?Kendi ülkemizde zamanında sırf kafirlere yaranılmak için müze yapılan bir cammiyi ibadete açmak neden bu kadar zor?Sayın yetkililer korkunuz sadece Allah'tan olsun.Arkanızdayız açın bu Camiyi ibadete ve tarihimize atılmış bu kara leke bir an önce İslam Nuruyla silinsin.Allah'u teala tez zamanda bizleri birleştirecek bir halifelik makamını nasip etmesini bu mübarek aylarda bolca dua edelim.Ne gelirse başımıza bu parça parça olmaktan geldi.
    Cevapla
  • Cemal 7 yıl önce Şikayet Et
    Ayasofya bir an önce değil, adım adım ibadete açılmalıdır. Her bir adımda haçlı dünyası çıldırmaktadır. :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi