41 bin asker emir bekliyor!

Erdoğan'ın açıklamaları sonrası gözlerin çevrildiği el-Bab için masada bekletilen B planı kapsamında 41 bin asker hazır bekletiliyor

GİRİŞ 22.09.2016 09:10 GÜNCELLEME 22.09.2016 09:23
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Çobanbey ve Cerablus'u Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında DEAŞ unsurlarından temizleyen Türk Silahlı Kuvvetleri destekli Özgür Suriye Ordusu'nun yeni hedefi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da işaret ettiği el-Bab. 

DEAŞ'ın en güçlü olduğu bölgelerden biri olan el-Bab'ın yalnızca  Özgür Suriye Ordusu mensupları ile ele geçirilememe riski bulunuyor. Çünkü ÖSO'nun bölgede 1800 savaşçısı bulunurken buna karşılık bölgedeki DAEŞ'li militan sayısı ise 4 bine yakın.

İşte rakamsal üstünlükle ortaya çıkan bu riske karşı Genelkurmay'ın masada B planını hazır bulunuyor.

Harekâttan haftalar önce sınır hattına yığınak yapan, binlerce kişilik tank personeli ile piyade gücünü Suriye'nin sıfır noktasına yerleştiren TSK, el-Bab operasyonunda kesin zafer için işi sıkı tutuyor.

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'deki operasyonlar için müdahaleye hazır bekletilen asker sayısı 41 bin. 

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 76
  • hayati 7 yıl önce Şikayet Et
    el bab biriket yapilan evlerle dolu. eyp dosenmis askerimiz sehit oldu haberini almak istemiyoruz devlet hukumet. tsk sivil insiyatifi almalidir. bizler 1 sivil icin bazen 20 asker sehit veriyoruz .. sivillerin bosalmasi icin simdiden bilgi verin el baba.
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    sayet el bab icin suriye ye bizim askerimiz girecekse mutlaka MENBIC e girilmeli ki saglam bir ucusa yasak bölge olusturulsun ayrica abd de türkiye ye karsi sinsi planlarin tutmayacagi ni anlamali
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    (Veli zatlar dışında.Zira Onlar dünyevi makamları değil,kendilerine en yüksek makamın yüklediği görevi tercih etmek konumundadırlar.Bu sebeple,dünya makamı tercihlerinde veli olmadıkları durumu oluşacağından)Her toplum,ALLAHIMIZ TEALA'NIN bütün insanlara her yönden örnek gösterdiği PEYGAMBERİMİZ Hz.MUHAMMED S.A.V.S.'E ençok benzeyeni baş tayin etmedikçe hayr göremez,göremiyor da.Zira;varlığı kanıtlı olan ahirette, seçilen"Onlar seçmeyeydi bu hataları işlemezdim"diye seçenlerden davacı olur zoru görünce.Öbür türlü;seçen"Eniyimiz bu idi",seçilen"Benden iyisi yoktu,mecbur oldum"der kurtulur.
    Cevapla
  • asena 7 yıl önce Şikayet Et
    Uydur uydur yaz bakalım hangi ayette okudun böyle kurtuluşu yavrrum?
    Cevapla
  • Namiq 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kendi askerlerini sakın el baba göndermesin.suriyelilere talim geçilsin,gedib kendi toprakları için savaşsınlar
    Cevapla
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    Namiq da hakli Bulentde hakli, ne olacak nasil olacak simdi bu is :)?
    Cevapla
  • cemil 7 yıl önce Şikayet Et
    girin görelim sonu neolacak bataliga saplanin öyle kolayi saniyosunuz . eski istiklar savasi mazide kaldi ozaman inacli imanli insanlardi simdik euro dollar pesinde deyilerdi allah yardim ediyodu yasimdikiler matariyalisler !!
    Cevapla
  • İstanbul-18 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz bize ait topraklardaki masumları kurtarmaya gidiyoruz.
    Cevapla
  • bulent 7 yıl önce Şikayet Et
    savaşmak sanattır herkişinin değil erkişinin işidir
    Cevapla
  • MEHMET sinop 7 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardımcınızolsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail kendi askerlerini öldürüyor! Filo komutanından dikkat çeken sözler
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!