Şırnak'ta yakalanan YPG'li: Bizi o ülke eğitti

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla Çek Cumhuriyeti vatandaşı iki YPG militanını kıskıvrak yakalandı.

Şırnak'ta yakalanan YPG'li: Bizi o ülke eğitti
Şırnak'ta yakalanan YPG'li: Bizi o ülke eğitti
GİRİŞ 17.11.2016 07:35 GÜNCELLEME 17.11.2016 07:37
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Teröristlerin "Serxwebun Botan" kod adlı Miroslav Farkas ile "Zelane Botan" kod adlı kadın terörist Marketa Vselichova oldukları belirlendi.

Fransız lejyon kamplarında ve Alman Özel Kuvvetleri'nde YPG saflarında çatışmaları için eğitildiklerini itiraf eden teröristler, Suriye'de Fransız lejyonerler, Alman Özel Kuvvetleri'nden ve Amerikan Özel Birlikleri'nden çok sayıda asker gördüklerini ve birlikte çatışmaya girdiklerini söylediler.

Militanların terör örgütü YPG'ye silah üstü termal dürbün ve sağlık malzemeleri temin etmek için Avrupa'ya gitmeye çalıştıkları belirlendi. Terör örgütü YPG'li 2 militanın Şırnak'a geleceği bilgisi üzerine şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirildi. Çek Cumhuriyeti vatandaşı "Serxwebun Botan" kod adlı Miroslav Farkas ile "Zelane Botan" kod adlı kadın terörist Marketa Vselichova sınırı geçerken yakalandı.

HER ŞEYİ İTİRAF ETTİLER

Emniyette ifadeleri alınan yabancı teröristler YPG ile olan bağlarını itiraf ederken, YPG'ye verilen dış destekle ilgili de önemli bilgiler verdiler. Terörist Miroslav Farkas, 2015'ten bu yana terör örgütü saflarında yer aldığını itiraf etti. Avrupa'ya silah üstü termal dürbün ve sağlık ekipmanı temin etmek için giderken yakalandıklarını söyleyen Farkas, terör örgütü YPG saflarında keskin nişancı tüfeği kullandığını söyledi. Kadın terörist Marketa Vslichova ise örgüt adına Avrupa-Suriye arasında lojistik, sağlık ve eleman temini gibi faaliyetlerde bulunduğunu itiraf etti.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 21
  • Tim79 7 yıl önce Şikayet Et
    Niye sasirdinizmi gavurdam ne bkliyosunuz hak.batil .ortasi yok
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım terörü yayan ülkelere terörü bela et.
    Cevapla
  • Muttaki 7 yıl önce Şikayet Et
    "Küfür tek millettir" cümlesinden ne anlamamız gerektiğini bu haber metni gayet güzel ifade ediyor. Bunların Fransızı, Alman'ı, ABD'lisi vs yok, bunlar tek bir ortak amaca yönelik tek elden kontrol edilen bir millet, o el de Küresel Sermaye'dir, o da Şeytan'ın maşası ve uşağıdır.
    Cevapla
  • aliveli49 7 yıl önce Şikayet Et
    ve ülkelerine sınır dışı edildiler... (o kısmını ben yazayım dedim)
    Cevapla
  • Nazım Zengin 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tip haberler hiç yapılmadan böyle mikroplar parçalara ayrılıp uluslararası organ piyasasına sürülecek... Şimdi işin yoksa besle dur...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı
Okuldan atılan kız öğrenci silahla okulun kapısına gelip havaya ateş açtı