İstanbul'da alçak saldırı: 29 şehit, 166 yaralı

Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında iki ayrı bombalı saldırı meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada '29 şehidimiz, 166 yaralımız var' dedi.

GİRİŞ 11.12.2016 01:22 GÜNCELLEME 11.12.2016 18:03
Bu Habere 277 Yorum Yapılmış

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında maç çıkışı saatinde çevik kuvvet otobüsüne bombalı araçlarla 2 ayrı terör saldırısı düzenlendi.

29 ŞEHİT, 166 YARALI VAR

Olay yerine giden bakanlar sabah saat 04:10'da basın toplantısı düzenledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı açıklamada "29 şehidimiz, 166 yaralımız var" dedi.

Kurtulmuş ise bu rakamların değişebileceğini, ancak resmi açıklamaların dışında hiçbir söylentinin dikkate alınmaması gerektiğini vurguladı.

AÇIKLAMANIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

DİĞER GELİŞMELER...

TRAFİK KONTROLLÜ OLARAK AÇILDI

Patlamaların ardından ulaşıma kapatılan Meclis-i Mebusan ve Dolmabahçe caddelerinde trafik kontrollü olarak sağlanmaya başlandı.



BÖLGEDEKİ ŞÜPHELİ PAKETLER KONTROLLÜ OLARAK PATLATILDI

Terör saldırısının ardından bölgedeki şüpheli paketlerin kontrollü olarak patlatıldığı öğrenildi. Öte yandan saldırının ardından Ankara'dan İstanbul'a gelen Bakanlar hastaneye kaldırılan yaralıları ziyaret etti.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: ŞEHİT VE YARALILARIMIZ VAR!

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, şehit ve yaralıların olduğu bilgisini verdi.

BAKANLAR YARALILARI ZİYARET ETTİ

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Soylu, Aile Bakanı Kaya, Sağlık Bakanı Akdağ ve Gençlik Bakanı Kılıç yaralıları ziyaret etti.

4 BAKAN OLAY YERİNDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Aile-Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da olay yerine gitti.

Olay yerinde ise geniş güvenlik önlemleri alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri bomba imha uzmanları da stada geldi. Geniş bir güvenlik çemberi oluşturan polis, olay yeri inceleme çalışması başlattı. Polis helikopteri ise stat çevresinde uçuş yaparak, çalışmalara destek verdi. Polisin olay yerindeki incelemeleri sürüyor.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN YENİ AÇIKLAMA: AYRI AYRI YERLERDE İKİ PATLAMA OLDU

Bakan Soylu, yaptığı ikinci açıklamada şu ifadeleri kullandı:

İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce 'Beleştepe' denilen yerde, diğeri ise Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndakinin canlı bomba olduğu değerlendiriliyor.

Olayın oluş şekli teyide muhtaç bilgilerdir. Şu anda bütün arkadaşlarımız, olayın aydınlatılması noktasında çalışmalarını sürdürüyorlar.

Yaralılar Şişli Etfal başta olmak üzere yakın birçok hastaneye sevk edildi. Sayın Sağlık Bakanımızla, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızla ilk önce olay yerine gideceğiz. Milletimizin ve özellikle polis teşkilatımızın, emniyet teşkilatımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Tabi şehit konusunda biraz sonra valimizle, emniyet müdürümüzle değerlendirme yaptıktan sonra kamuoyu önünde açıklamada bulanacağız

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN PATLAMAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

6 CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş Vodafone Arena Stadı yakınında düzenlenen bombalı araçla saldırıya ilişkin 1 başsavcı vekili ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI: KAN İHTİYACI YOK

Sağlık Bakanlığı, İstanbul'daki patlama sonrasında hastanelerde kan ihtiyacının bulunmadığını duyurdu.

DELİLLER TEK TEK TOPLANIYOR

Olay yerine gelen ekipler, Maçka parkını büyük bir titizlikle kontrol ederek, araştırmalarını sürdürüyor. Çok sayıda polisin görev yaptığı patlama alanında, tüm deliller poşetlenerek tek tek toplanıyor.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: KORKAKÇA SALDIRIYI KINIYORUZ

ABD Büyükelçiliği, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Korkakça saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

AVRUPA KONSEYİ'NDEN AÇIKLAMA!

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sözcüsü Daniel Holtgen, yaptığı açıklamada, "Tüm Avrupalı hükümetlerle birlikte, İstanbul'da gerçekleşen ve masum sivillerin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

BAKAN SOYLU: 29 ŞEHİDİMİZ, 166 YARALIMIZ VAR

Beşiktaş'taki saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu '29 şehidimiz, 166 yaralımız var' dedi.

YORUMLAR 277
  • Vatan sevdalısı 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz Mustafa kemalin askerleriyiz ileri yılmak yok atam izindeyiz.
    Cevapla
  • Akçaabatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    İdammmmmmmm
    Cevapla
  • Bingöllü 7 yıl önce Şikayet Et
    Reis idamı getir teröristlerin ipini bana ver çekmeyim
    Cevapla
  • Mechul 7 yıl önce Şikayet Et
    Savaşsa savaş, idamsa idam artık yeter.
    Cevapla
  • sinem 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşlerimize Allahtan rahmet yaralılarımıza acil şifalar yakınlarına sabırlar diliyorum.Biz bin ölsekte onbin doğarız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer