TSK’nın yüzde 40’ı temizlendi

TSK içindeki ByLock kullanıcılarına ilişkin titiz bir çalışma yapılıyor ancak güvenlik kaynakları bu zaman kadar FETÖ ile irtibatlı olanların yüzde 40'nın temizlendiğini söylüyor.

TSK’nın yüzde 40’ı temizlendi
TSK’nın yüzde 40’ı temizlendi
GİRİŞ 28.02.2017 09:40 GÜNCELLEME 28.02.2017 20:28
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Türkiye gazetesinden Nuri Elibol'un haberine göre, TSK’nın 2016 Ağustos şûrasında terfi ettirilen iki tuğgeneralin, daha sonra yapılan incelemede, By-Lock kullanıcısı olduğu tespit edildi. Deşifre olduklarını anlayan tuğgenarallerden birisi kendiliğinden emekli olurken diğeri ile ilgili ihraç kararının alınması bekleniyor. 

BYLOCK'CU GENERALLER 

Ayrıca 4 generalle ilgili Genelkurmay ve Millî Savunma Bakanlığının araştırma yaptığı, toplamda 6 general ve amiralin ByLock kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Ayrıca bazı generallerin yakınlarının da ByLock kullanıcısı olduğu ortaya çıkarıldı.

TSK İÇİNDE TOPLAM FETÖ'CÜLERİN ANCAK YÜZDE 40'I TEZMİLENDİ

TSK’da bugüne kadar Jandarma hariç 5 bin personel FETÖ’cü oldukları gerekçesiyle ihraç edildi. Ancak astsubaylar dâhil ByLock listelerinde 8-10 bin kişinin daha olduğu biliniyor. Bu kişilerin FETÖ’ye doğrudan veya dolaylı bağlantılı oldukları tahmin ediliyor. Güvenlik birimlerine göre, TSK’daki FETÖ’cülerin ancak yüzde 40’ı temizlenebildi. Kalanların kritik görevdeki personel olmadığı değerlendiriliyor.

İKİNCİ BİR KALKIŞMA YAPAMAZLAR AMA...

TSK içinde kalan FETÖ’cülerin bir araya gelerek ikinci bir darbeye kalkışma ihtimal ve imkânları bulunmadığı belirtilirken, bu kişilerin kendilerine ait silahları kullanarak ve üniformanın sağladığı avantajlarla siyasi suikasta girişme ihtimalinin olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR 59
  • koncerto 7 yıl önce Şikayet Et
    ya hu arkadaş Allah var gam yok! ne yapsalar boşşş...
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    kendime cok sefer sordum, nereden hain artistler sözde yerli artist ünlüler, sarkicilar, oyuncular, bazi siyasetciler BöYLE acik acik provokasyonlara imza atiyorlar ve devlete/devlet adamlarina/kadinlarina hakaret ve meydan okumalari yapiyorlar... neden? umudlari ne? yeni darbedir ve ya bir komsu ulkeyle savas...
    Cevapla
  • Tuba 7 yıl önce Şikayet Et
    Tsk şaka bir kurum değil.tsk'yı itibarsızlaştırmaya çalışanlara dikkat edilmeli.
    Cevapla
  • hakkın yolundayız. 7 yıl önce Şikayet Et
    Bilinmiyor mu kardeşim bu baylokcular neden almıyorlar derhal alınmalı görevlerinden. Bilinmiyor isede acilen tesbit edilmeli
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    liste sende mi(!)
    Cevapla
  • hahhah 7 yıl önce Şikayet Et
    hainler duruşmaya gelirken sanki damat adayı gibi giyinmişler, niye tek tip hain elbisesi giydirilmiyor ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle