İncirlik krizinde kritik aşama!

Almanya-Türkiye arasındaki ‘İncirlik krizi’ kritik aşamada. Der Spiegel’in haberine göre müzakereler iki hafta daha sürecek. Sonuç alınmazsa ‘çekilme’ için düğmeye basılacak

İncirlik krizinde kritik aşama!
İncirlik krizinde kritik aşama!
GİRİŞ 28.05.2017 07:59 GÜNCELLEME 28.05.2017 08:32
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Alman basınından Der Spiegel’in haberine göre Almanya İncirlik krizinin çözümü için Türkiye ile müzakereleri iki hafta daha sürdürecek. Ankara’nın Alman milletvekillerine askerleri ziyaret izni vermemesi halinde, ‘üsten çekilme’ oylamaya sunulacak.

Müzakerelerde Alman heyetine Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel başkanlık edecek. Dergi, Savunma Bakanlığı,Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık Dairesi’nin müzakerelerden bir sonuç çıkacağına dair kendi içinde bir beklentisi olmadığını yazdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel’deki NATO zirvesi sırasında yaptığı görüşmeden de bir sonuç çıkmamıştı.

260 ASKERLERİ VAR

Der Spiegel haberini Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarından üst düzey bürokratların konuyla ilgili olarak milletvekillerine cuma akşamı verdiği brifinge dayandırdı. Dergiye konuşan Yeşiller Partisi milletvekili Agnieszka Brugger, Alman hükümetinin Türkiye’nin “tüm provokasyonları karşısında kendini gülünç duruma düşürdüğünü” söyledi. Türkiye’nin Alman milletvekillerinin İncirlik Hava Üssü’nde görevli Alman askerlerinin ziyaretine izin vermemesi askerlerin çekilmesini gündeme getirdi. DEAŞ ile mücadele kapsamında üste 260 Alman askeri, Tornado tipi keşif uçakları ve yakıt ikmal uçakları bulunuyor.

ÜRDÜN İHTİMALİ

İncirlik’te yaşanan kriz üzerine Almanya alternatif üs arayışına başlamış ve Ürdün ile temas kurmuştu. Ürdün’ü ziyaret eden Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen Ürdün Kralı Abdullah’ın “İncirlik’teki Alman Ordusu’na ait yakıt ikmal uçaklarıyla Tornado tipi keşif uçaklarının Ürdün’e taşınmasının zaruri hale gelmesi halinde her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını belirttiğini” ifade etmişti. 

YORUMLAR 69
  • seyirci 6 yıl önce Şikayet Et
    defolun gidin
    Cevapla
  • Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Daha öncede yazdım gitmezler Ürdün kralını kendi aşireti korumaktadır
    Cevapla
  • Usakli 6 yıl önce Şikayet Et
    Urdun kralini ordaki halk neden hala alasagi etmedi anlamis degilim.Filistinlilere en buyuk zarar Urdunden geldi. Tam bir bati usagi! Simdi de akli sira Reise ayak oyunu yapanlara canal tutuyor. Etik disi."Turkiyeden gelecekseniz kusura bakmayin" diyemiyor, "gelin dukkan sizin" diyor.
    Cevapla
  • İzmitli 6 yıl önce Şikayet Et
    Ya ALLAH aşkına 2 hafta çok geç yarın defolun gidin sülük gibiler gideriz gidiyoz kimin memleketinde kime artistlik yapiyon DEFOL GIT
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    bizde halen avrupa kapılarini açacagiz sığinmacilar için adamlar yapar tehdit degil. biz ancak tehdit eder karşımızdakileride kendimiz sanırız :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele