Türkiye'den Almanya'ya sert cevap! Kabul edilemez

Dışişleri Bakanığı, Almanya tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı ziyaretlere ilişkin açıklamalara sert yanıt verdi.

Türkiye'den Almanya'ya sert cevap! Kabul edilemez
Türkiye'den Almanya'ya sert cevap! Kabul edilemez
GİRİŞ 29.06.2017 13:54 GÜNCELLEME 29.06.2017 14:34
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Hamburg’taki G-20 zirvesi sırasında Almanya’da vatandaşlarla biraraya gelme isteğine Berlin yönetiminden olumsuz mesajlar gelmesi üzerine iki başkent arasındaki sert söylemler birbiri ardına geliyor. Son açıklama Ankara’dan geldi ve Almanya’nın tutumu sert bir dille eleştirildi.

KABUL EDİLEMEZ!

Ankara’nın sert açıklamasını Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu yaptı. Müftüoğlu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın G-20 toplantısı vesilesiyle Hamburg'a yapacağı ziyaret kapsamında, Alman makamları bir taraftan kendi düzenlemeleri için vatandaş buluşmasının yapılacağı mekana dair resmen başvuruda bulunulmasını talep ederken, diğer taraftan Almanya'daki bazı siyasetçilerin açıklamalarında iç politika hesaplarına dayandığı anlaşılan,  kabul edilemez yorumlar yapmaları esef vericidir.  Özellikle Avrupa Parlamentosu Başkanlığı yapmış bir kişinin toplanma ve ifade özgürlüğünü kısıtlamaya yönelik yaklaşımı,  karşı karşıya bulunduğumuz zihniyetin gerçek yüzünü ve başkalarına ders vermeye çalışanların çifte standardını bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu şahsın Cumhurbaşkanımıza yönelik kabul edilemez  ifadelerini şiddetle kınıyor ve reddediyoruz.”

AK PARTİ'DEN TEPKİ

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Almanya'nın tepkisinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Daha önce Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamburg'ta miting düzenlemesinin uygunsuz olacağını söylemiş, Sosyal Demokrat Parti lideri Martin Schulz ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitinginin engellenmesi gerektiğini belirtmişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 38
  • Cengiz Y 6 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat, her gerginlik ABD'nin işine yarıyor. Akparti içinden ve dışından -bilerek ve bilmeyerek partiye ve devlete tepki üretilmeye çalışılıyor.
    Cevapla
  • Sabit Kal 6 yıl önce Şikayet Et
    Schulz baktıki, ne yapsa oyları bir türlü artmıyor, aksine azalıyor, başladı Türkiye'ye ve Erdoğan'a çatmaya. Moda ya, belki kendiside bir şey koparır ümidi var zavallının.
    Cevapla
  • Menderes Ak 6 yıl önce Şikayet Et
    Huylu huyundan vaz gecermi, insan yedisinde neyse yetmişinde de odur diye söylemiş atalarımız Almanlar ırkcı ve faşist bir halkdır,bunlarda bu huylarından vazgecmez ne yazık 60 yıl sonra bu hastalıkları nüksetmeye başlamışdır
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    alman vekiller türkiyeyi karış karış gezip pkk yı bile ziyaret ediyorlardı alman vakıflarıda aynı bu vakıflar biran önce kapatılsın
    Cevapla
  • TürkMücahid 6 yıl önce Şikayet Et
    REİS, son anda gitmekten vazgeç! Devleti "en alt seviyede" temsilen bir MUHTARIMIZ gönderilsin.
    Cevapla
  • Sabit Kal 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakketen saçma saçma yazıyorsunuz. G20 ile Almanya'nın ne alakası varsa. Tabiki gitmesek Almanya zevkten dört köşe olacak.
    Cevapla
  • Adam olmayız 6 yıl önce Şikayet Et
    G 20'ye gidiyor Reis balık tutmaya değil.Boş boş yazacağına elinin altında internet var G 20 nedir diye biraz araştırsana be kardeşim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestocu gençleri hedef aldı! Skandal sözler: Filistinlilerin işgal ettiği topraklar…
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu