Katliamın ardından bugün...

Muş Şeker Fabrikası'nda özel güvenlik görevlisi olan Mehmetcan Aykan aralarında eşi ve çocuğunun da bulunduğu 5 kişiyi tabancayla vurarak öldürdü.

GİRİŞ 08.09.2017 15:00 GÜNCELLEME 08.09.2017 15:01
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Olay dün akşam saat 22.00 sıralarında Sungu Beldesine bağlı Kültür Mahallesi'nde meydana geldi. Akşam nöbetinden çıkan özel güvenlik görevlisi 33 yaşındaki evli ve 6 çocuk babası Mehmetcan Aykan merkeze bağlı Sungu Beldesi'ndeki evine gitti. Bilinmeyen bir nedenden dolayı çıkan tartışmada tabancasını çıkaran Aykan, önce 1.5 yaşındaki oğlu Musab ile eşi Ayten'i vurdu. Ardından evinden çıkan ve yaklaşık 200 metre uzaklıktaki amcasının evine giden Mehmetcan Aykan, kız kardeşi Sultan, ağabeyinin eşi Vahide ve amcasının gelini Besra'ya rastgele ateş etti.

Her iki olayda yaralanan oğlu Musab ile ağabeyinin eşi Vahide Aykan ambulanslarla muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer 3 kişi ise olay yerinde hayatlarını kaybetti.

Ameliyata alınan yaralılar doktorların tüm müdahalesine rağmen sabaha karşı kurtarılamadı. Öldürülen aile fertlerinin cesetleri Muş Devlet Hastanesi morguna buradan da otopsi yapılmak üzere Malatya Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

AYKAN İÇİN OPERASYONLAR BAŞLATILDI

Bir süredir psikolojisi bozuk olduğu iddia edilen ve olaydan sonra firar eden Mehmetcan Aykan'ın, cinayeti işyerinin kendisine verdiği tabanca ile işlediği ve mermilerin bitmesinden sonra tabancayı cinayeti son işlediği evde bırakararak kaçtığı belirtildi. Cinayeti neden işlediği hala öğrenilemeyen ve olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatan Jandarma ve polis Aykan'ın gidebileceği yerlere iz köpeği yardımı ile operasyonlar düzenliyor.

Öte yandan katliam yapan Mehmetcan Aykan'ın cinayetlerden bir gün önce sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından, 'Bize Allah'tan korkmayı öğrettiler', 'Cihat kıyamete kadar devam edecek bir farzdır' diye paylaşımları dikkat çekti. Mehmetcan Aykan'ın Facebook hesabından çocuklarının eline verdiği oyuncak tabanca ile çektirdiği fotoğrafları paylaştığı görüldü.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 16
  • yusuf 6 yıl önce Şikayet Et
    allahım aklımızı ve basiretimizi koru bizi nefsimizle ve fitnecilerle başbaşa bırakma.fitne öyle kötü ki aileler birbirine acımaz hale geliyor.çocuk çocukdur ve masumdur.
    Cevapla
  • evet_isyan 6 yıl önce Şikayet Et
    Olayda hep kadınlar vurulduysa ki bebek hariç öyle olmuş. Büyük ihtimal namus konusunda bir dedikodu cinayet sebebidir. Dedikodu doğrudur yalandır o ayrı ama mesele namus ve dedikodu büyük ihtimal.
    Cevapla
  • Momedoglu 6 yıl önce Şikayet Et
    Cihat kıyamete kadar sürecek 1 farzdir demiş diye konuyu nerden buna bagladiniz. Amaciniz ne musluman hata yapamazmi neden islami değerler uzerinden sanki adamin dediği kotu 1 şeymış gibi algi olusturuyorsunuz. Allah c.c korkunuz yokmu. Adamin yaptığı sizlerinde basina gelebilir insan psikolojisi bu her an herşey yapabilir. Annesinide evladinida öldürebilir sizi bizide.
    Cevapla
  • YÜCEL 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah kahretsin seni 1 buçuk yaşındaki çocuğa nasıl kurşun sıkarsın
    Cevapla
  • Ne hale geldik 6 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle bu işte farklı bir olay var küçük oğlunu vurmasından belli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan'dan son dakika Fransa duyurusu: Olacaklardan bizi sorumlu tutmasın!
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada