Temurci: 15 Temmuz davalarının takipçisiyiz

AK Parti İstanbul teşkilatı millettin egemenliğine zincir vurmak isteyen FETÖ hainlerinin yargılandıkları davaların takipçisi olmaya devam ediyor.

GİRİŞ 10.10.2017 17:43 GÜNCELLEME 10.10.2017 18:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile İlçe ve Belediye Başkanlarıyla birlikte, FETÖ hainlerinin yargılandığı Silivri Ceza İnfaz Kurumundaki, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası duruşmasını takip ederek; sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TÜRK YARGISINDAN EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR

FETÖ hainlerinin hak ettikleri cezayı alıncaya kadar 15 Temmuz davalarının takipçisi olacaklarının altını çizen Başkan Temurci, “İstanbul o karanlık gece büyük bir kahramanlık göstermiştir. Millet olarak şehitler verdik. Gazilerimiz canlarını ortaya koydular. Şehitler Köprümüzde 34 şehidimiz var. Bu acıyı millet olarak yüreğimizde hissediyoruz. Bizler millet olarak darbe teşebbüsünün tanıklarıyız. Milletimiz şehadete yiğitçe yürümüştür. Şehitler Köprüsünde milletimiz destan yazmıştır. Böyle bir milletin evladı olduğumuz için şükürler olsun. FETÖ hainleri gözümüzün önünde millete kurşun sıktılar. Herkes yaşananları gördü. Bütün dünyanın gördüğü bir suçu inkar etmeye çalışıyorlar. Deliller ortada. Yaptıkları suçu inkar etmek için emir alan bu teröristler, Türk yargısından en ağır cezayı alacaklar. Şehit ailelerimizi rahatlatacak o cezaları görmek istiyoruz. Bu davaların takipçisi olacağız. Önümüzdeki hafta Saraçhane’deki yapılanlarla ilgili davayı izlemek için yine burada olacağız. Bu davalar milletin davasıdır ve bizler de milletin evlatları olarak buradayız. Unutmamak ve unutturmamak için takip etmeye devam edeceğiz” dedi.

MİLLETİN DAVASI SİLİVRİ’DE GÖRÜLÜYOR

Milletçe bir ve bütün olarak 15 Temmuz davalarının takipçisi olduklarını vurgulayan Dr. Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizde yeniden darbe yapmak isteyenlere karşı uyanık ve hazır olmalıyız. Gönlümüz ve gözümüz açık olmalıdır. Ülkemizi parçalamak isteyenler niyetlerinden vazgeçmiş değiller. Bu davalar bizim mücadele azmimizi motive ediyor. Hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım önemli değil. Burada milletin davası görülüyor. Şehitlerimizin emanetine sahip çıkmak için bütün İstanbulluları buraya davet ediyorum. Davana sahip çık ey millet! 15 Temmuz gecesi Türk’üyle, Kürd’üyle, Alevi’siyle, Sünni’siyle bir ve beraberce vatan savunması verilmiştir. 15 Temmuz gecesi verilen mücadelenin Çanakkale’dekinden farkı yoktur. Abdullah Tayyip gibi kardeşlerimiz, Erol Olçok gibi abilerimiz ve hanım kardeşlerimiz canlarını feda ederek, FETÖ’yü durdurmuştur. Adeta ‘Çanakkale Geçilmez’ inancını, Şehitler Köprüsünde uyguladılar. Bu milletin yeniden dirilişini dünyaya gösterdiler. Birlik olmanın resmi gösterilmiştir. 15 Temmuz’da biz birlikte Türkiye’yiz dedik. 15 Temmuz’da bu millete diz çöktüremeyenler artık maşa kullanmıyorlar. Doğrudan karşımıza çıkarak, bunu yapmaya çalışıyorlar. Buraya her gün demokrasi nöbetlerindeki bilinçle gelip, nöbet tutan binlerce vatandaşımız var. Her birine yürekten teşekkür ediyorum. Kadın kardeşlerime, genç kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ahdimiz darbeciler hak ettikleri cezayı alıncaya kadar Silivri’de olmaktır.”

AK Parti İl Başkanı Temurci, basın toplantısının ardından şehit ailelerine ve gazilerimize yemek ikramı yapılan mekanı ziyaret ederek, onlarla hasbihal etti. 

YORUMLAR 1
  • Bahri HÜSREV 6 yıl önce Şikayet Et
    Sağol başkan .Sana yakışanı yapmaya devam ediyorsun.Bu açıklamalarına gerçekten çok ihtiyaç vardı.Benim için çok faydalı oldu.Allah razı olsun.Durmak yok yola devam İnşallah.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak