Trump'ın sözü yalan oldu! Füze yağıyor

Trump’ın “PYD’ye silah vermeyi durduracağız” açıklamasına rağmen Pentagon, Afrin’deki PKK’lı teröristlere son 20 günde 3 kez silah gönderdi.

Trump'ın sözü yalan oldu! Füze yağıyor
Trump'ın sözü yalan oldu! Füze yağıyor
GİRİŞ 17.12.2017 09:55 GÜNCELLEME 17.12.2017 09:56
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Donald Trump’ın “PYD’ye silah sevkiyatı bitti” açıklaması yine büyük bir yalandan ibaret kaldı. Pentagon, Afrin’deki PKK’lı teröristlere son 20 günde 3 kez silah gönderdi. Sevk edilen cephanenin büyük kısmı ‘TOW’ olarak bilinen BGM-71 tanksavar sisteminden oluşuyor.

ABD’nin Afrin’de bulunan terör örgütü PKK’ya tanksavar sevkiyatı sürüyor. Beyaz Saray’da Donald Trump’ın “PYD’ye silah vermeyi durduracağız” açıklamasına rağmen Haseke hattından son 20 günde 3 sevkiyat gerçekleştiren Pentagon, TSK’ya karşı kullanması için Afrin’deki teröristlere TOW tipi gelişmiş antitank füzeleri veriyor. Afrin’de Türkiye’ye karşı savaş hazırlığı yapan PKK’ya son 20 günde teslim edilen TOW tipi antitank sistemi sayısı 70’e ulaştı. PKK’ya verilen BGM-71 (TOW) tipi tanksavarlar ABD ordusu envanterinde 1970 yılından beri bulunuyor. Haseke-Münbiç-Sifira güzergahından terör örgütüne teslim edilen TOW silahları, Fırat Kalkanı Harekâtı boyunca da TSK’ya karşı yoğun olarak kullanıldı.

KAMPTA TOW EĞİTİMİ

ABD üretimi TOW silahları, 24 Ağustos 2016 tarihinde başlayan Fırat Kalkanı Harekâtı süresince Mehmetçiğe karşı hem PKK hem de DEAŞ tarafından kullanılmasıyla dikkat çekti. Afrin’de Türkiye’ye karşı savaşa hazırlanan PKK, Türk ordusuna yönelik saldırılar için öncelikle bu silahlara güveniyor. PKK’lılar, tanksavar sistemlerinin eğitimini Suriye’de 7 noktaya kurulan ABD kamplarında alıyor. Teröristler bir çeşit ‘TOW sertifikası’ aldıktan sonra ise Afrin’e gönderiliyor.

 

O YALANA SARILDILAR

Bölgede DEAŞ unsuru bulunmadığından ötürü ‘terörle mücadele’ bahanesi zorlaşan ABD, PKK’ya yönelik son sevkiyatları farklı yöntemlerle perdelemeye çalışıyor. PKK’nın Afrin yapılanmasına servis ettirilen videolarda teröristler, ellerindeki TOW silahlarını İdlib’den Fırat Kalkanı bölgesine giden TIR’lardan elde ettiklerini ileri sürüyor. Oysa halen TSK ve ÖSO güçleri tarafından kontrol edilen Azez, Mare, Bab bölgesi ile İdlib arasında bağlantı, sınırın Türkiye tarafına geçilerek sağlanabiliyor. PKK’nın Afrin üzerinden füze nakli yalanının ABD-PKK ittifakı tarafından Türkiye’den gelecek tepkileri ortadan kaldırma amaçlı üretildiği kaydediliyor.

Tanesi 55 bin dolar

PKK’ya verilen BGM-71 antitank füzeleri, yüksek maliyetiyle dikkat çekiyor. PKK depolarında silah tüccarlarının tanesini 55 bin dolardan sattığı TOW füzelerinden 200’den fazla bulunuyor. TOW silahlarının dışında PKK’nın elinde yine tank imhası için ABD tarafından gönderilen AT-4’ler de bulunuyor.

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 71
  • belde 6 yıl önce Şikayet Et
    merak etmeyin o füzeleri bu ülke topyekün halledecek. hele bir atış yapsınlar tümden kendilerini hazırlasınlar geliyoruz. gece veya gündüz, gecenin bir zamanında ansızın yok olmaya hazır olun hain teröristler ve uzantıları ülkeler
    Cevapla
  • imanvemesep 6 yıl önce Şikayet Et
    kafirlereve münafiklara güven olmaz bizi disaridaki düsmandan cok icimizdeki hainler sirtimizdan vuruyor aman dikkat
    Cevapla
  • ismet 6 yıl önce Şikayet Et
    Yoksa Kafirlerin sözüne inanan enayiler mi var siz inanmaya devam edin
    Cevapla
  • Pala 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim Young dan acilen nükleer silah teknolojisi transfer edilmeli
    Cevapla
  • hey 6 yıl önce Şikayet Et
    ganimet Allahın izniyle bizim olacak bedavadan silah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!