SAS’lar da Afrin’de devreye girdi!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve destek verdiği Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Afrin’de ilerleyişi devam ederken, ele geçirilen bölgelerde mayın ve el yapımı patlayıcılarla (EYP) kurulmuş tuzakların temizlenmesinde Deniz Kuvvetleri’ne bağlı Sualtı Savunma (SAS) komandolarının da devreye girdiği öğrenildi.

GİRİŞ 22.02.2018 12:06 GÜNCELLEME 22.02.2018 12:09
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Karada ve denizde mayın ve değişik patlayıcılarla hazırlanmış tuzakların temizlenmesinde en uzman komando timi olan SAS’lar, ana güzergâhlar üzerinde, barınak ve sığınaklar ile terk edilmiş evlerde patlayıcıları imha ediyor.

Afrin kent merkezine doğru ilerlendikçe daha fazla SAS’ın bölgede görev alması bekleniyor. Daha önce de Güneydoğu’da yerleşim yerlerinin teröristlerden temizlenmesi sonrası tuzakların imhasında etkin görev üstlenmiş olan SAS’lar Fırat Kalkanı harekâtında da görev almışlardı.

 

KİLİS SINIRI TEMİZLENİYOR

TSK ve ÖSO güçlerinin Afrin’e ilerleyişleri sırasında Uverkan köyü PYD/PKK’dan alındı. Böylece Kilis sınır hattının teröristlerden temizliğinde önemli bir aşama kaydedildi. Raco ve Cinderes’teki hedefler uçaklarla vuruldu. Etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 1780’e yükseldi.

Bölgeye sevk edilen jandarma ve polis özel harekât timleri, olası meskun mahal operasyonlarında görev alacaklar. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 8
  • Birdost 6 yıl önce Şikayet Et
    Cüneyt kardeşimiz çok doğru söylemiş, artık 18 yaşına giren ve 60 in altındaki her Suriyeli Türkiye'den toplanıp doğru cepheye gönderilmelidir. Teröristler den elde edilen silahlar verilip, ülkelerini savundular; devlet, ümmet olmak nedir öğrensinler. Türkiye'de çakallık yapmayı , onu- bunu tehdit etmeyi ,yangelip yatmayı ; Türklere değil, ESED' e kafa tutmayı öğrensinler.
    Cevapla
  • Laz 6 yıl önce Şikayet Et
    Sadece tuzak ve mayın temizleyen bi askeri birlik neden yok? SAS komandolarının bu tarz görevler yapması bence çok gereksiz.
    Cevapla
  • fusuy Lubkam 6 yıl önce Şikayet Et
    Hep sevdikleriniz size dua eder Allahümmen sur mennesaraddin der
    Cevapla
  • cüneyt 6 yıl önce Şikayet Et
    suriyelileride sevk edin alınan bölgelere artık ne bekliyorsunuzki yaz geliyor plajlarda boy göstermesinler artık yazık o şehitlerimize ve ailelerine haklarını ödeyemeyiz hiç birinin
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Müslüman ordumuz ile mücahid kardeşlerimizi korusun ve muzaffer eylesin Amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Bakan Şimşek'ten kamuda tasarruf ve enflasyon açıklaması