Davadan sonra bu mesajı attı tutuklandı

Evinin balkonundan düşüp ölen 4,5 yaşındaki Ayaz Çınar Yılmaz davasında üvey anneye ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.Dağdelen hakkında verilen cezada, duruşma sonrası attığı “Arkadaşlar beni soran olursa tereyağından kıl çekti dersiniz” şeklindeki mesajın etkili olduğu belirtiliyor.

Davadan sonra bu mesajı attı tutuklandı
Davadan sonra bu mesajı attı tutuklandı
GİRİŞ 29.06.2018 17:05 GÜNCELLEME 29.06.2018 17:05
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Olay 29 Temmuz 2015 gecesi yaşandı. Hülya Dağdelen Yılmaz ve doktor eşi Mustafa Yılmaz arasında tartışma çıktı. Bir süre sonra Mustafa Yılmaz evden çıkarak görev yaptığı hastaneye gitti. İkili arasındaki tartışma WhatsApp üzerinde de sürdü. Sabaha doğru saat 04.00’e kadar uyanık olan Hülya Dağdelen, ifadesine göre, evin salonunda uykuya daldı. Saat 04:30 gibi uyandığında ise Ayaz Çınar’ın evin balkonunda düştüğünü gördü.

 

 

AYAZ KURTARILAMADI
Yaralı halde bulunan Ayaz Çınar hemen hastaneye kaldırıldı ama kurtarılamadı. Ayaz Çınar’ın vefatı ile ilgili babası ve üvey annesi hakkında dava açıldı. Müebbet hapis istemi ila açılan Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi üvey anne Dağdelen’e 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Mahkeme, baba Mustafa Yılmaz için ise herhangi bir ceza vermedi.

AVUKATI BERAAT TALEP ETTİ
Yerel mahkemenin kararı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesine taşındı. Dosyaya bakan Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi 4’üncü duruşmayı 27 Haziran’da yaptı. Duruşmada söz alan Dağdelen’in avukatı Alper Sarıca “Mütalaadaki adam öldürmeye dair delil olmadığı kısmına katılıyorum. Ancak ilk derece mahkeme kararının kaldırılarak müvekkilimin beraatine karar verilmesini, olmadığı taktirde TCK 51 ve CMK 231 diğer indirim maddelerini, sabıkasız olduğu için uygulanmasına talep ederim” dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET
Üst mahkeme, ağır ceza mahkemesinin verdiği kararının ortadan kaldırılmasına, Mustafa Yılmaz için de beraat kararı verdi. Mahkeme, üvey anne Hülya Dağdelen için “Beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan çocuğu karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Mahkeme, verilen cezada indirim de yapmadı.

Hakkında tutuklama kararı verilen Dağdelen cezaevine gönderildi. Tutuklama kararına karşı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 20. Ceza Dairesi nezdinde itirazda bulunulabilir.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 44
  • anne olmak 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu çocuğun gerçek annesi nerde bu arada? ondan hiç ses yok bu nasıl annelik aceba yazık çok yazık...
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    belli ki çocuğu aşagı atmış
    Cevapla
  • mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir çocuğunuz varsa ve eşinizden ayrılmışsanız çocuklar 17-18 yaşına gelene kadar asla evlenmeyin. bir çocuğa üvey baba veya anne işkencesini, riskini, ihmalini yaşatmayın. Bu çok büyük bir vebal.
    Cevapla
  • kadri oytun 5 yıl önce Şikayet Et
    tam tersi binlerce örnek var analık eden anadan öte ana olan veya ortalamanın çok üstünü tutturan analar var paran için evlenmesin Allah korkusu olsun çocuk sevgisi dolu olsun hatta çocuk isteyip çocuğu olmamış bir yaşı geçmiş biri olsun oturup genç aranmasın insanlar bunun dışı Allah ın korumasındadır herşey baktınız büyük aksaklık var göz yummayacaksınız
    Cevapla
  • RuHi 5 yıl önce Şikayet Et
    Yargının verdiği karar değinirsek Bu karar yani bu sonuçla ne denmek isteniyor? 'İhmalkarlık sonucu çocuk dengesini kaybedip düştü' mü? Yoksa: 'Anne, Babaya sinirlenip çocuğu aşağı attı' mı? 'İhmalkarlık' desen, çocuk uyurken kalkıp camdan aşağı mı atladı; ki saatler belli, yaşı belli. Değilse, 2 yıl nedir? Karmaşık ve saçmalıkla dolu bir olay.
    Cevapla
  • Aaaaa 5 yıl önce Şikayet Et
    2yil ceza verilmiş. Üst mahkeme de attığı mesajı göz önünde bulundurarak müebbet hapis cezasina çevirmiş cezayi. Çünkü kadin arkadaşlarına mesaj atmış 2 yıl ceza alınca "tere yağından kıl çektim" yazmış yani tere yağından kıl çeker gibi yirttigini düşünmüş. Zavalli çocuk. Artik bu canilere idam gelsiiiiiiiiiiinnnnn. Yasalar bu canilere firsat vermemeli.
    Cevapla
  • extremetürk 5 yıl önce Şikayet Et
    üvey annenin attığı tweet mi ne haltsa yazdıkları ne anlama geliyor? hiç anlamaya çalıştın mı?
    Cevapla
  • Eren 5 yıl önce Şikayet Et
    Kasten çacukların hayatına kötü müdahale eden , işkence, taciz ve tecavüz eden her kim olursa ortadan aynı şekilde kaldırılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmene şiddet açıklaması
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri