Anne kumandada bir pilin eksik olduğunu görünce...

Trabzon’un Vakfıkebir ilçesine bağlı Kemaliye Mahallesinde kumanda pilini yutan 3 yaşındaki Ahmet Eren Yılmaz'ın çekilen röntgen filmi görüntüsü şaşırttığı kadar da korkuttu.

GİRİŞ 26.09.2018 09:57 GÜNCELLEME 26.09.2018 10:04
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Oğlunun tedavi gördüğü hastanede bir an olsun yanından ayrılmayan babası Asım Yılmaz, kendisinin işte bulunduğu sırada eşinin kendisini telefonla arayarak durumu bildirdiğini söyledi. Kumandada bir pilin eksik olduğunu gören eşinin oğluna pili sorduğunda oğlunun ağzını göstermesi üzerine eşinin kendisini aradığını kaydeden baba Yılmaz "Çocuk elinde kumanda ile birlikte annesinin yanına gelmiş. Kumandadaki bir pilin eksik olduğunu gören eşim pilin nerede olduğunu sormuş. Oğlum da ağzını gösterince eşim hemen beni arayıp haber verdi. Hastaneye götürüp film çektirdik. Orada çekilen röntgende pilin karnında olduğu gözüktü" dedi.

Vakfıkebir Devlet Hastanesi'nde durumun ortaya çıkmasının ardından Karadeniz Teknik Ünivresitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Çocuk Servisi'ne sevk edildiklerini kaydeden Yılmaz "Çekilen filmde pil midesinde gözüküyor. Doktorlar şu an normal yolla çıkması için müdahale etmediler ancak yeni çekilen filme göre karar verilecek, gerekirse cerrahi müdahale edilecek" diye konuştu.

 

 

Ailelere de seslenen baba Yılmaz "Televizyon kumandasının pilinin bulunduğu bölüme dikkat etsinler. O kapağı bantlasınlar. Bizim başımıza gelen başkasının başına gelmesin. Evde çocukların ulaşacağı yerde kumanda pili, bozuk para, yutabileceği metal eşyalar bırakmayın" şeklinde konuştu. 

YORUMLAR 8
  • Rizeli 5 yıl önce Şikayet Et
    Çocuğunun dibinden ayrılmayacaksın. Bugün pil yarın başka bir şey bunu önleyemezsin yoksa
    Cevapla
  • erdal 5 yıl önce Şikayet Et
    aynı durum bizim de başımıza gelmişti. benim oğlumda 2,5 yaşında iken oyuncak pillerin yuvarlak ve büyük olanından yutmuş, annesi tesadüf diğer pilleri görüp birisi nerede deyince yuttum demiş... 2 gün hastane acil servisinde 2 saatte bir film çekerek bekleme yaptık. doktorlar önce korkuttu bizi.. " yemek borusunda kalırsa , oksitleme yapar zehirler falan"... mideye inince bir nebze rahatladık. ertesi gün bağırsaklara indi.. artık tuvaletini her yaptığında elimizde çubuk çok afedersiniz inceledik, hemde heyecanla... çok şükür en sonunda dışkı yoluyla dışarı attı hepimiz rahatladık stresi attık.. o derece yani... ama resmen oksitlenmiş o süreç içinde...
    Cevapla
  • adamin teki 5 yıl önce Şikayet Et
    bantlasan açmıyor sanki çocuk
    Cevapla
  • Analız 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynı sey bır arkadasımın cocugunun basına gıldı ama o fındık yutmustu cocugun agzından gırerek fındıgı parcalıyarak almıslardı.
    Cevapla
  • Uzm.Dr. 5 yıl önce Şikayet Et
    Pil bekletilmez. Çoğu zaman cerrahiye gerek kalmadan endoskopi ile çıkartılabiliyor. İçinde zehirli maddeler var ve mide asidinde eriyebilir. Endoskopi imkanı olan bir hastahaneye sevk edilmeli.
    Cevapla
  • A&A 5 yıl önce Şikayet Et
    KTU Farabi Hastanesinden nereye sevketseler acaba
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi