2018 KPSS önlisans sınav giriş yerleri! ÖSYM tarafından açıklandı mı?

İki yıllık üniversite okuyan ve 2018 KPSS Ön Lisans sınava girecek memur adayları sınav yerlerini merak etmeye başladı. ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklanacak olan 4 Kasım KPSS önlisans sınavı giriş belgesi için gözler resmi açıklamalara çevrildi. Buna göre bir önceki sınavda olduğu gibi yerler 10 gün kala belli olacak.

2018 KPSS önlisans sınav giriş yerleri! ÖSYM tarafından açıklandı mı?
2018 KPSS önlisans sınav giriş yerleri! ÖSYM tarafından açıklandı mı?
GİRİŞ 24.10.2018 09:55 GÜNCELLEME 24.10.2018 09:56

Aylardır, günlerdir büyük özveriyle KPSS ön lisans sınavına hazırlanan adaylar son düzlüğe girdi. Geçtiğimiz günlerde lisans ve ortaöğretim mezunları için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı son olarak iki yıllık üniversite mezunları için yapılacak. Kamuda memur olarak çalışmak isteyenlerin yakından ilgilendiren 2018 KPSS ön lisans sınav yerleri için ÖSYM sorgulama sayfasında büyük yoğunluk yaşanıyor. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) aracılığı ile yapılan ön lisans düzeyi KPSS'e 4 Kasım 2018 tarihi itibariyle düzenlenecek. Bu memurluk sınavında da 15 dakika kuralı uygulanacak. İki yıllık üniversite okuyanların gireceği Kamu Personeli Seçme (KPSS) Ön Lisans sınavında adaylara 120 soru sorulacak ve 120 dakika verilecek. 

 

KPSS SINAV YERLERİ NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Bu sınava başvuran adaylar için ayrı ayrı Sınava Giriş Belgesi düzenlenecektir. Bu belgeyi adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, ilgili sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere sağlanabilecek. 04 Kasım KPSS sınav giriş belgesi adreslere posta yoluyla iletilmeyecek ve bu belge olmaması haline sınava girilemeyecek.

Sınav yerleri ve sınav giriş belgesi açıklanır açıklanmaz haberimizden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

KPSS Sınav Yerleri

MEMURLUK SINAVINDA 4 YANLIŞ 1 DOĞRUYU GÖTÜRECEK Mİ?

Sınavda yer alan her test kendi içinde değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Her testte, örneğin Genel Yetenekte, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar bulunacak, bu puanların ortalama ve standart sapmaları kullanılarak standart puanlar hesaplanacaktır."

Sınav kılavuzundaki bu açıklamadan da görüleceği üzere dört yanlış bir doğruyu götürmektedir.

SINAVA GİRERKEN ADAYLARIN YANLARINDA BULUNDURMASI GEREKEN BELGELER!

- 2018 KPSS sınava giriş belgesi,

- Nüfus Cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı veya geçerlilik süresi dolmamış pasaport,

- Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur.

DHBT NE ZAMAN?

Kamu kurum ve kuruluşlarının bazı kadro ve pozisyonlarına, “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik” hükümleri uyarınca ÖSYM tarafından yerleştirme yapılıyor. ÖSYM, her yılın ilk ayların tüm bu yılın takvimini açıklıyor. 2018 takvimine göre, bu yılki son sınav din hizmetleri sınıfında görev alacak memur adayları ilgilendiren Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT). 9-17 Ekim tarihleri arasında başvuruları tamamlanan DHBT 12 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...