'Banker Bilo' filmindeki o sahne Trabzon'da gerçek oldu

İran'dan yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçen Afganistan, Pakistan ve Bankladeş uyruklu 28 göçmen, insan kaçakçılarınca 'Burası İstanbul' denilerek, Trabzon'un Araklı ilçesinde ormanlık alana bırakıldı. Bölgede devriye gezen jandarma ekiplerince fark edilen göçmenler, tek tek toplanırken, yaşananlar ise Şener Şen'in başrolünü oynadığı 'Banker Bilo' filmindeki sahneyi hatırlattı.

'Banker Bilo' filmindeki o sahne Trabzon'da gerçek oldu
'Banker Bilo' filmindeki o sahne Trabzon'da gerçek oldu
GİRİŞ 26.02.2019 19:45 GÜNCELLEME 26.02.2019 19:47
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Türk filmlerinin unutulmaz klasikleri arasında yer alan ve başrollerini Şener Şen ile İlyas Salman'ın paylaştığı 'Banker Bilo' filmi, Trabzon'un Araklı ilçesinde gerçek oldu. İran'dan Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçen 18'i Afganistan, 5'i Pakistan ve Bangladeş uyruklu 28 göçmen, kamyonla İstanbul'a gitmek için insan kaçakçılarıyla anlaştı.

 

 

Ücretini ödeyip kamyona yüklenen mülteciler, daha sonra İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı. İnsan kaçakçıları, taşıdıkları mültecileri dün gece saatlerinde, "Burası İstanbul, biraz yürüdükten sonra şehre varacaksınız" denilerek, Araklı ilçesi Çamlıca Mahallesi'nde karayolu yakınındaki ormanlık alana bıraktı. Göçmenleri bırakan insan kaçakçıları, daha sonra geldikleri kamyonla bölgeden ayrıldı.

28 GÖÇMEN YAKALANDI

 

 

Bölgede devriye gezen jandarma ekipleri, havanın aydınlanmasıyla 28 göçmenin ormanlık alanda yürüdüklerini fark etti. Jandarma ekiplerince yürütülen çalışmalarla, 28 göçmen yakalandı. Ekipler, mültecileri araçlarla İl Jandarma Komutanlığı'na götürdü. Sağlık kontrolünden geçirilen göçmenlerin, işlemlerin ardından sınır dışı edileceği belirtildi.

Öte yandan, jandarma ekipleri yapılan çalışmaları neticesinde, bahse konu kamyonu yakalayarak, içendeki 2 şüpheliyi de gözaltına aldı.

YORUMLAR 9
  • Ali29 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir zamanlar biz de Avrupa ülkelerine gidiyorduk, kaçak göçek gidiyorduk daha iyi daha refah bir hayat için, şimdi artık o eski Türkiye yok. Artık o diğer Müslüman ülkeleri de kurtaracak bir Recep Tayyip Erdoğan'a ihtiyaç vardır. Ülkelerinde her türlü zenginlik potansiyel var ama siyasi irade batılıların piyonu olduğu için bu nimetlerden faydalanamıyorlar bunlarda çıkış yolu olarak kendilerini başka ülkelere irtica etmekte görüyor.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaptım ama hele bir sor niye yaptım
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin göçmen politikası olmalı. Aile düşünün. Aile huzurunun bozulmasını istemez. Zorla aileye misafir edilemez. Gelenlerin ajanlar olmadığı ne malum. Yani ne yapıyoruz? Bence yardımsa yerinde ülkesinde yardım olabilir. Bu konu ülkeler arasında derhal çözülse iyi olur. Türkiye'ye adapte olmamışlar veya mültecilere adapte olmamışlar için ortak çözüm şart. Toplumsal sıkıntı oluşursa huzur bozulur. Tabiiki ucuz işçi çalıştıranlar için büyük bir fırsat. Bu fırsat doğru mu! Önlemler alınmalı.
    Cevapla
  • Bozkurt 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu göçmenler Türkiye yi sardı iyice Suriyeliden fazla afgan pakistanlı var her yerde onlar çalıştırılıyor artık sigortasız iş bulmamız zorlaşıyor reisin biran önce önlem alıp artık bunlarıda göndermesi gerekiyor.Gereksiz oy kayıpları bunlar her yerde bu göçmenler konuşuluyor insanlar zihinlerini göçmenleri fırsat bilerek karıştırabiliyorlar
    Cevapla
  • KaraDenizli 5 yıl önce Şikayet Et
    Hemşerim burası münihmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor