Aileleri ikna etti: Biri gri kategoride iki terörist teslim oldu

Van'da, aileleri tarafından ikna edilen iki terörist jandarma ekiplerine teslim oldu. Teröristlerden birinin gri kategoride arananlar listesinde olduğu belirtildi. Teslim olan teröristler PKK'daki çözülüşü anlattı, örgütte korku ve şüphenin hakim olduğunu söyledi.

Aileleri ikna etti: Biri gri kategoride iki terörist teslim oldu
Aileleri ikna etti: Biri gri kategoride iki terörist teslim oldu
GİRİŞ 24.07.2019 15:43 GÜNCELLEME 24.07.2019 15:56
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Van'da, İl Jandarma Komutanlığının yürüttüğü çalışma kapsamında, biri gri kategoride arananlar listesinde yer alan iki terörist, ailelerin iknası sonucu teslim oldu.

 

 

Valilikten yapılan açıklama, İl Jandarma Komutanlığınca, PKK'lı teröristlerin aileleri ile görüşülerek, çocuklarının teslim olmalarını sağlamak amacıyla çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda, biri gri kategoride arananlar listesinde yer alan iki terörist, ikna sonucu teslim oldu.

 

 

Teröristler, Şırnak- Silopi Sınır Hudut Kapısı'ndan alınarak, Van İl Jandarma Komutanlığına getirildi.

Bölgede halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik çalışmaların halkın desteğiyle daha da güçlü ve kararlı şekilde devam edeceği vurgulandı.

PKK'DAKİ ÇÖZÜLÜŞÜ ANLATTI

Teröristlerden birinin 1 Temmuz 2017'de Özalp AK Parti Başkan Yardımcısı Aydın Ahi'nin öldürülmesi ve 21 Haziran 2018'de Saray ilçesinde 2 teröristin yaralı ele geçirildiği jandarma devriyesine silahlı saldırı olaylarının faillerinden biri olduğu kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Teröristlerle yapılan ilk mülakatta, teröristler arasında güven sorununun olduğu, sorumlu düzeydeki teröristlerin talimatlarının şüphe ile karşılandığı, morallerinin bozuk olduğu, daha önceden sürekli gruplara talimat veren örgüt yöneticilerinin sesinin uzun zamandır duyulmadığı, yöneticilerin firar ettiğine inandıkları, bu bağlamda, teröristlerin teslim olmaları halinde işkence ve kötü muameleye uğradığı, propagandalarının artık örgüt çevrelerince kabul görmediği, örgüt mensuplarının büyük bir kısmında örgütten ayrılma ve güvenlik güçlerine teslim olma eğiliminin son dönemde arttığı öğrenilmiştir."

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonların halkın desteğiyle kararlı şekilde devam edeceği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • AYH 4 yıl önce Şikayet Et
    sorgula ve infaz, niye teslim aliyaruzki bu cani katilleri.
    Cevapla
  • el_turco 4 yıl önce Şikayet Et
    soyuna kibrit suyu....
    Cevapla
  • cafer 4 yıl önce Şikayet Et
    biz diyoruz her zaman teröristlerden eş dost akrabalarının bilgisi vardır. ne güzel ailesi ikna etmiş teslim etmişler. diplomati şehit eden diyarbakirli teröristin ablası ülkemizde millet vekili bir de böbürlenip konuşuyor. her iki aile bir tutulmaz. ama bu hain millet vekilinin gereği yapılmalıdır.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse teslim alınmamalı direk kafasına sıkılmalı.
    Cevapla
  • pkk bitik 4 yıl önce Şikayet Et
    pkk için kandil dahil hiç bir yer güvenli değil. her an ölümle burun buruna yaşıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır