PKK yıktı, devlet yaptı! TOKİ anahtarları teslim etti

Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) Hakkari ve Şırnak’ta PKK'lı teröristlerin saldırıları sebebiyle evleri hasar görenler için inşa edilen konutlar kura çekimiyle hak sahiplerine dağıtıldı.

PKK yıktı, devlet yaptı! TOKİ anahtarları teslim etti
PKK yıktı, devlet yaptı! TOKİ anahtarları teslim etti
GİRİŞ 22.09.2019 07:57 GÜNCELLEME 22.09.2019 07:57
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yapımı tamamlanan bin 256 konut ile Şırnak'ın Bahçelievler, İsmetpaşa ve Gazi Paşa mahallelerinde yapımı tamamlanan 582 konut için tören düzenlendi. Yüksekova ilçesinde 5 bölgede 3 bin 63 konut, 132 iş yeri, 2 taziye evi ve 2 caminin yapımı için 2016 yılında ihale yapıldığını kaydeden Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazmi Yakar, "Birinci ve ikinci etabı biten bin 256 konut tamamlanmış olup evleri hasar gören ve bu bölgelerde ev almak isteyen mağdur vatandaşlarımız için Yüksekova Noterince kura çekimi yapıldı. Hak sahiplerine hayırlı olsun" dedi. Yeni evine kavuşan Feyyaz Düzen de kendisine konut çıktığı için mutlu olduğunu dile getirerek, "Hendek, barikat olaylarında çok mağdur olmuştuk, çok yıpranmıştık. Allah nasip ederse ailemle beraber yeni dairemize en yakın zamanda taşınacağız. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

ŞIRNAK’TA 582 AİLE YENİ EV SEVİNCİ YAŞADI

Şırnak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Şube Müdürü Nihat Ürper’de kura ile belirlenen 582 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini, vatandaşların bir hafta içerisinde yeni konutlarına taşınabileceğini belirtti.  Vatandaşlardan Şahin Ürek, "Allah hükümetimizden, devletimizden razı olsun. Yıkılan dairelerimizin yerine yenileri verildi. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 17
  • haydar 4 yıl önce Şikayet Et
    HDP YÜZDE 80 degermi
    Cevapla
  • Altaylar 4 yıl önce Şikayet Et
    Teröristlere ve tehditlerine rağmen kapısının önüne Türk bayrağı dikenlere helal olsun, teröre destek vermeyene helal olsun. Teröre destek verenlere haram olsun. Teröre destek verenler kuzey Irak’a veya Suriye’ye sürülseydi. Herkes hak ettiğini görsün, alsın.
    Cevapla
  • Orhan Aydın 4 yıl önce Şikayet Et
    onların içinde bir tane pkk sevici varsa hakkim hatam olsun
    Cevapla
  • Fırtına 4 yıl önce Şikayet Et
    Doğu insanı çokkkk nankör. Nankörlüğün hesabı Ahirette sorulur.
    Cevapla
  • Vat 4 yıl önce Şikayet Et
    Şanlıurfa'da doğuda, bi kere olsun git ve tanįş insanlarla, belkide kendine gelirsin alman gibi konuşmassın.
    Cevapla
  • rmzn 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalnız Şırnak AKPARTİ de onu da bilmek lazım.
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ramazan ne alakası var ,aynısını Diyarbakır da da yaptılar ,Sur ilçesi son seçimde HDP ye oy verdi . Aslında bana sorarsan yapılmamalıydı ama devlet mantığı başka türlü çalışıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu