RTÜK'ün Faruk Bildirici kararında yapılan manipülasyonlar

Geçtiğimiz Temmuz ayında Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)'undan boşalan 3 üye kadrosuna görevlendirmeler yapılmış, Faruk Bildirici de CHP kontenjanından RTÜK üyesi seçilmişti. Bildirici tarafsızlık ve gizlilik ilkelerini zedelediği gerekçesiyle ‘üyelikten çekilmiş sayılarak’ RTÜK üyeliğinden düşürüldü. Konuyla ilgili sosyal medyada olay çarpıtılarak algı operasyonları yürütülmeye başlandı.

RTÜK'ün Faruk Bildirici kararında yapılan manipülasyonlar
RTÜK'ün Faruk Bildirici kararında yapılan manipülasyonlar
GİRİŞ 01.11.2019 16:05 GÜNCELLEME 01.11.2019 16:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Üst Kurul Üyesi Faruk Bildirici için 'üyeliğinden çekilmiş sayılma' kararı verdi. Karara gerekçe olarak, Bildirici'nin kanuna aykırı eylem ve açıklamaları gösterildi.

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, Üst Kurul bugün yaptığı toplantıda, Faruk Bildirici'nin ilgili kanun, mevzuat ve yönetmelikler çerçevesinde 'üyelikten çekilmesi' konusunda Başkanlık makamının sunduğu dilekçeyi görüştü. Dilekçede, yasa ve yönetmeliklere aykırı 5 ayrı duruma dikkat çekilirken, Bildirici'nin hem siyasi tarafsızlığını hem de RTÜK'ün düzenleyip denetlemekle yükümlü olduğu medya hizmet sağlayıcılara karşı tarafsızlığını yitirdiği, Üst Kurul toplantılarının gizliliğini ihlal ettiği, yargı kararlarına muhalefet ettiği ve Üst Kurul'u, Üst Kurul Üyeleriyle çalışanlarını hedef aldığı iddia edildi.

KONUYLA İLGİLİ SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN İDDİALARIN GERÇEKLERİ

 

YORUMLAR 1
  • Haluk Levent 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar hep böyle manipülasyon...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Filistin'in BM üyeliği onaylandı