Rus haber sitesi 'Sputnik'in 'Hatay' hazımsızlığı! İdlib'de vurulan darbenin sonuç resmi

Rusya'nın Türkiye'de de yayın yapan haber sitesi Sputnik, İdlib'de yaşanan gelişmelere Hatay'ı da katarak skandal ifadelere yer verdi. Söz konusu haberde Hatay'ın 'Çalınan bölge' olarak nitelendiren Rus haber sitesi Avrupa'da birçok bölgede silah zoruyla gasp ettiği bölgeleri hiçe sayarak çirkin bir algı operasyonuna kalkıştı.

Rus haber sitesi 'Sputnik'in 'Hatay' hazımsızlığı! İdlib'de vurulan darbenin sonuç resmi
Rus haber sitesi 'Sputnik'in 'Hatay' hazımsızlığı! İdlib'de vurulan darbenin sonuç resmi
GİRİŞ 29.02.2020 14:56 GÜNCELLEME 29.02.2020 16:25
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Türkiye, sınır güvenliği, masum insan katliamının durması ve Esed'in alçak saldırılarının önlenmesi adına İdlib'de gerçekleştirdiği faaliyetler Rusya'da hazımsızlığa neden oldu. Rusların Türkiye'de yayın yapan medya organı olan Sputnik, yapmış olduğu bir haberde Hatay'ı 'Çalınan bölge' şeklinde skandal sözlerle ifade etmesi bu hazımsızlığın ve Türkiye korkusunun hangi boyutlara ulaştığının kanıtı niteliğinde oldu.

Site, yaptığı haberi güçlendirmek için bazı Twitter yorumlarına da yer verdi. Hatay'ın Türkiye tarafından işgal edildiği yalanını söyleyen yorumları yapanlardan birinin işgalci İsrail vatandaşı olması, diğerinin ise Kıbrıs'ta işgalci olan Rum vatandaşı olması dikkatlerden kaçmadı. 

Haberde tarihsel gerçeklere de yer verilmedi. Fransız mandasındaki Suriye yönetimine hiç geçmeyen, özerk olarak varlığını sürdüren ve çoğunluğu Türk olan nüfusunun oylarıyla Türkiye'ye katılan Hatay'ın zorla ve şaibeli bir referandumla Türkiye tarafından gasp edildiği yalanı okuyuculara iletildi.

 

İDLİB'DE ALINAN DARBELERİN SONUÇ RESMİ

Polonya’dan Finlandiya’ya, Baltık’tan Kafkaslar’a kadar tarih boyunca her fırsatını bulduğunda kendine ait olmayan komşu toprakları işgal ve ilhak eden Rusya'nın şehitlerin kanları ile sulanmış vatan toprağı olan Hatay'a karşı skandal ifadeleri İdlib'de destekledikleri Esed rejiminin büyük kayıplar verdiği günde dile getirmesi Türkiye'ye karşı algı operasyonunun parçası.

 

 

SPUTNİK'İN SKANDALINA BÜYÜK ÖFKE

Sputnik'in 'Hatay' ile ilgili skandal ifadelerine sosyal medyada büyük bir tepki yükseldi. İşte o tepkilerden bazıları:

-800 yıllık Königsberg’i Kaliningrad yaptılar, %85’i Tatar olan Kırım’da Türk kalmadı, diğer örnekleri saysan 10 Tweet’e ancak sığar ama Fransa’nın nezaretinde yapılan referandumla Türkiye’ye katılan Hatay “stolen province” oldu.

-Kuyruk acısı böyle bir şey işte. 100 yıl da geçse, 200 yıl da geçse dinmiyor. Sıcak denizlere inememek, Doğu Anadolu'dan postalanmak hala içlerinde ukte.

 

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 101
  • ölmezA 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Türk düşmanı sputnikin haberlerini her sabah fox denen bir başka Türk düşmanı kanalda, adına layık olmayan İsmail denen zat zevkle haber yapıyor. Allahım, zalimlere karşı duran Reisimizin,görev başındaki askerlerimizin yar ve yardımcısı ol.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyede 30 km derinliğe inilmeli israil projesini rusya üzerinden yapmaya çalışıyor. Hatay ve mersin arasında 2 trilyon gaz rezervi var bunu rusya biliyor eğer türkiye çıkarırsa kimse rusyadan gaz almaz bizi gaz ve petrol pazarı olarak görmek istiyorlar kesinlikle bu taviz verilmemeli dilibten çıkmak demek ölüm demek. Kılıçdaroğluna bak sen adamın bırakın vizyonu olaydan haberi bile yok haberi.
    Cevapla
  • Türkmen 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen daha dün kırımı çaldın bundanda söz etsene adi rus.
    Cevapla
  • Mesitto 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusa güven olmaz Ruslar domuzdur lallestir onlarda hala kuyruk acısı var uçaklarını vurduk hazmedemediler hep diyordum kendi kendime bunlar bizim askerleri vururlar diye
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah düşmanında mert ve ahlâklısını versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak