İhtiyaç sahibi ailelere 1.000 lira destek veriliyor! Nasıl başvuru yapılır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, corona virüsten etkilenen ailelere 1000 TL yardım yapılacağını açıkladı. Ödemeler ihtiyaç sahibi ailelere Mart ayı sonuna kadar verilecek. Peki 1.000 lira destek başvurusu nasıl yapılır?

İhtiyaç sahibi ailelere 1.000 lira destek veriliyor! Nasıl başvuru yapılır?
İhtiyaç sahibi ailelere 1.000 lira destek veriliyor! Nasıl başvuru yapılır?
GİRİŞ 03.04.2020 09:36 GÜNCELLEME 03.04.2020 09:36
Bu Habere 132 Yorum Yapılmış

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılan gelir testlerine bağlı olarak en alt kesime 2 milyar liralık yardımı dağıtacağız. Sosyal yardımlarda ek 2 milyar liralık kaynağın dağıtımında, şartları taşıyan ihtiyaç sahibi hanelere 1000'er lira destek vereceğiz"ifadelerini kullandı. 

Emeklilere promosyon zammı var mı? Virüsten sonra bankaların promosyon oranları..

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan "ihtiyaç sahibi ailelere yapılacak nakdi yardımlar için ilave 2 milyar liralık kaynak aktarımı"nın detaylarını paylaştı.

Selçuk, "Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında; halihazırda Bakanlığımızın düzenli sosyal yardımlarından faydalanan ihtiyaç sahibi 2 milyon hanenin tamamı 1000'er lira nakdi destekten yararlanacaktır." bilgisini verdi.

Söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını da belirten Selçuk, ödemelerin bu ayın sonunda başlayacağını kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İlk günden itibaren koronavirüs salgınına karşı tüm kurumlarımız ve imkanlarımızla milletimizin yanında yer aldık. Tedbirlerle ve ekonomik destek paketleriyle vatandaşlarımızı bu krizin etkilerinden korumaya devam edeceğiz. 2 milyon dar gelirli aileye 1000 Türk Lirası nakit destek verilecek." dedi.

CORONA VİRÜSTEN ETKİLENEN AİLELERE 1000 TL YARDIM

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, corona virüs önlemleri kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan kurulun aldığı kararlar içerisinde yer alan 2 milyar TL tutarındaki yardım hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Bakan Selçuk, 2 milyar liralık yardımın belirlenen yardıma muhtaç ailelere dağıtılacağını ifade ederek, yardımların en kısa sürede yerlerine ulaşacağını belirtti. Selçuk tarafından 2 milyar liralık kaynağın dağıtımının detayları belirtilirken hane başına 1000 TL ödemenin yapılacağı ve ödemelerin Mart ayı sonuna kadar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağı açıklandı. 

1000 TL DESTEK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Söz konusu destekten yararlanmak için vatandaşların herhangi bir yere başvuru yapmasına gerek olmadığını da belirten Selçuk, ödemelerin mart ayının sonunda başlayacağı bilgisini de yineledi.

Toplantının bir diğer konusu ise bayram ikramiyeleri oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bayram ikramiyelerinin erken ödeneceği açıklanmıştı. 1000 liralık Ramazan Bayramı ikramiyeleri nisan ayı başında ödenecek. 1500 TL'ye yükselen en düşük emekli maaşı aylığı da nisan ayında hayata geçecek.

YORUMLAR 132
  • Cuma Şeri̇f 3 yıl önce Şikayet Et
    Yardım destek nasıl alabilirim
    Cevapla
  • 05377029703 3 yıl önce Şikayet Et
    Garanti niye yasa oldu olalı ben daha yardım destek alamadım lütfen bana biraz yardımcı olun zor durumdayım
    Cevapla
  • Kenan Aydemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben de 5 çoğum var büyük kızım işitme engelli raporu yüzde yetmiş 1 dir 14 senedir devlet bu yardımı yapıyor Allah razı olsun Ben 8 ay önce Milas'a taşındım Milas Vakfı bir bahane bularak benim raporumu iptal etmiş 6 aydır kızımın engelli maaşı kesilmiş Vakıf müdürü ile Kaymakamı da görüştüm �kisi de Benimle ilgilenmedi ve bana yardımcı da olmadılar yetkililere sesleniyorum muğla-milas dayım benim bir an önce engelli olan kızımı maaşı tekrar bağlanmasını arz ve rica ederim
    Cevapla
  • Hamide 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim eşim yok kiradayım 2 cocum var yardım istiyorum bi gelirimde yok
    Cevapla
  • nasren 3 yıl önce Şikayet Et
    Eşiım burda değil dır iki tane çocuğum var abımın evinda oturuyorum harcemı kendım geçırıyorum 8 ay oluyor zor geçırıyorum iki çocuk le yardim etsenız çok sevınırım kedım harcemı geçırıyom ama koruna verusu geldık artık napıcamı bılmıyorum
    Cevapla
  • Habat 3 yıl önce Şikayet Et
    Hangi ilde oturuyorsnuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı