Madımak'ı bahane edip Gazi'yi karıştırdılar

Gazi Mahallesi’nde Sivas Madımak Oteli olaylarını anmak için toplanan 200 kişilik grup, yollara barikat kurup ateşe verdi.

Madımak'ı bahane edip Gazi'yi karıştırdılar
Madımak'ı bahane edip Gazi'yi karıştırdılar
GİRİŞ 02.07.2011 23:17 GÜNCELLEME 02.07.2011 23:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cadde üzerindeki otobüs duraklarını parçalayan grup, güvenlik amacı ile bekleyen polisi taşlamaya başladı. Polis panzerlerle su sıkarak ve biber gazı kullanarak gruba müdahale etti. Yaşanan olaylarda İsmetpaşa Caddesi savaş alanına döndü.

Sivas olaylarını anma bahanesi ile Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişi, cadde boyunca yürümeye başladı. Slogan atarak ilerleyen grup, cadde ortasında durarak otobüs duraklarını parçaladı.

Caddeye barikatlar kuran eylemciler, bu barikatları ateşe vererek araçların ilerlemesine engel oldu. Polis gruba müdahale etmemek için geri çekildi ancak bu kez de eylemciler panzerleri ve Çevik Kuvvet polisini taşa tuttu. Bunun üzerine 2 panzer grubun üzerine doğru hareket ederek önce barikatları dağıttı, sonra da gazlı su sıkarak eylemcileri püskürtmeye çalıştı. Ara sokaklara kaçan grup tekrar toplanarak polisi taşlamaya devam etti.

Çevik Kuvvet polisi biber gazı sıkarak eylemcilere müdahale etti. Polisle eylemciler arasındaki kovalamaca yaklaşık yarım saat sürdü.

Yaşanan olaylardan sonra İsmetpaşa Caddesi savaş alanına döndü.

YORUMLAR 1
  • Yunus Karış 12 yıl önce Şikayet Et
    Eylemci , terörist , terör eylemcisi hangisi ?. Caddeye barikatlar kuran eylemciler,,,,,biber gazı sıkarak eylemcilere ,,,,,,,Polisle eylemciler arasındaki,,,,,,,,, Bunların yaptığı terör değil mi ? Teröriste eylemci denir mi ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi