İzmir'deki yangınlara soruşturma

İzmir'de dün dört farklı bölgede yarım saat içinde çıkan orman yangınlarında sabotaj olup olmadığının belirlenmesi için soruşturma başlatıldı.

İzmir'deki yangınlara soruşturma
İzmir'deki yangınlara soruşturma
GİRİŞ 24.08.2011 13:30 GÜNCELLEME 24.08.2011 13:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Seferihisar Orhanlı köyü, Bayındır Alankıyı köyü, Menemen Emiralem beldesi ve Bornova Işıkkent semtinde orman alanı içinde ya da yakınındaki yangınlar, birbirine yakın zamanlarda başladı.

Işıkkent'te kent merkezine yakın bölgedeki ağaçlandırma sahasındaki yangın, başlangıç aşamasında fark edilerek orman ekiplerince söndürüldü. Bayındır Alankıyı köyü yakınlarındaki yangın ise yoğun bir müdahale sonrası kontrol altına alındı.

Menemen'in Emiralem beldesi yakınlarında otluk alanda başlayan, önemli orman alanlarından Yamanlar Dağı'na ilerleyen yangın, kent merkezi üzerinde duman bulutu oluşturdu. Yoğun çabalarla akşam saatlerinde kontrol altına alınan yangında, 2 hektarlık orman ile yaklaşık 200 hektar makilik, otluk ve zeytin ağaçlarıyla kaplı özel mülkiyet alanı zarar gördü.

Seferihisar ilçesi Orhanlı köyü yakınlarında ağaçlandırma sahasında başlayan ve rüzgarın etkisiyle Menderes'in Ürkmez beldesi yönüne ilerleyen, tedbir amaçlı Gümüldür'deki bazı evlerin boşaltılmasına neden olan yangın da 100 hektarlık alanda etkili oldu. Yangın, bu sabah tamamen söndürüldü.

Yangınlara, İzmir'de konuşlananların yanı sıra çevre illerden gelen 5 amfibi uçak, 5 Türk Hava Kurumu uçağı, 11 helikopter, 50'yi aşkın arozöz, 8 dozer, 12 su taşıyıcı tanker, yüzlerce orman işçisi ve itfaiye araçları katıldı.

Söndürme ekipleri, aynı anda başlayan yangınlar nedeniyle farklı noktalara yönlendirilince, müdahale gücü bölündü. Kontrol altına alınan yangın bölgesindeki ekipler, diğer yangın bölgelerine kaydırıldı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, gazetecilerin sorusu üzerine, aynı saatlerde farklı noktalarda yangın çıkmasının normal olmadığını belirterek, bir süre önce Foça'da yangın çıkaran terör örgütü bağlantılı üç kişinin tutuklandığını hatırlattı.

Kıraç, ''Yangınlarla ilgili inceleme yapılacak, çıkışında insan unsurunun etkisi var mı araştırılacak'' dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve yangınların meydana geldiği bölgelerdeki jandarma komutanlığı ekiplerinin, yangınların çıkış nedenleriyle ilgili inceleme başlattığı kaydedildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 12 yıl önce Şikayet Et
    soruşturmaya ne hacet. bu yangınları pkk nın çıkardığı apaçık ortada,yada pkk yanlısı kürt çocuklarının. İzmir de ikamet ettiğim zaman ve yine şimdi İstanbul da,kaç tane kürt çocuğunun devlet malına zarar verdiğine,parklardaki banklara kaldırım taşı ile vurup,sokaklara dikilen fidanları yolduğuna,otobüs koltuklarını kestiğine şait oldum. bu gibi suçlara müdahale etmek içinde bir özel sivil ekip oluşturulmalı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri