Kış saati uygulaması ne zaman başlıyor?

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla yapılan ve 28 Mart'ta tüm yurtta saatlerin bir saat ileriye alınmasıyla başlayan ileri saat uygulaması sona eriyor.

Kış saati uygulaması ne zaman başlıyor?
Kış saati uygulaması ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 24.10.2011 10:35 GÜNCELLEME 24.10.2011 10:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

'Kış saati' uygulaması, 30 Ekim 2011 tarihinde başlıyor. Kış saati uygulaması kapsamında, saatler, 30 Ekim Pazar günü bir saat geri alınacak.

Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan ve 28 Mart pazartesi günü saat 03.00'te tüm yurtta saatlerin bir saat ileriye alınmasıyla başlayan ileri saat uygulaması, 30 Ekim tarihinde saat 04.00'te (cumartesi gününü pazar gününe bağlayan gece) saatlerin bir saat geri alınmasıyla sona erecek.

Avrupa ülkeleriyle eş zamanlı olarak yapılan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının önerisi ile ileri veya geri saat uygulamasına her yılın Mart ve Ekim ayının son pazar günü başlanıyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mahsun sakin bilir 12 yıl önce Şikayet Et
    yaz saati gereklimi. yazın türkiyede sabah erken işe başlamanın avantajını anlamış değilim. Biz almanyamıyız ki yazın en uzun gün ışığı süresi 6-7 saat olsunda bundan yararlanalım. Bizim yazın en kısa gün ışığımız 6-7 saat nisandan itibaren ise ortlama 8-9 saat neyin tasarrufu gün ışığı zaten ülkemizde yaz aylarında neredeyse 16 saate kadar çıktığı sabahın 5 de gün ağardığında bile akşamın saat 18 de olduğu ülkede yaz saati uygulamasına ne gerek var hala anlamıyorum.
    Cevapla
  • CENGAVER 12 yıl önce Şikayet Et
    KIŞIN EN İYİ VERİMLİ SAAT UYGULAMASI SAAT:9:00 - 16:30 OLMALI. Kışın kamu veriminin artırılması, israfın önlenmesi ve trafik sorunu gibi pek çok sıkıntıların çözülmesi kışın çalışma saatlerinin 9:00 ila 16:30 en uygun saatlerdir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Dünya Bankası’ndan Kanal İstanbul açıklaması: Yer almıyor