6 şehit olayında yelek detayı!

Cudi Dağı'nda düzenlenen operasyonda 6 mensubunu şehit veren polis özel harekatı şimdi de çelik yelek şoku yaşadı. Kanas'la vurulan şehitlerimiz o yelekleri giyseydi...

6 şehit olayında yelek detayı!
6 şehit olayında yelek detayı!
GİRİŞ 26.03.2012 10:04 GÜNCELLEME 26.03.2012 10:04
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Kamil Elibol'un haberi

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün özel tim polisleri için aldığı çelik yelekler zamanında teslim edilemedi.

Emniyet, Hindistanlı firmaya ihtarname çekerken, şirket ek süre istedi. Yelekler yine teslim edilemezse bu defa ihale iptal edilecek.

Cudi Dağı'nda düzenlenen operasyonda 6 mensubunu şehit veren polis özel harekatı şimdi de çelik yelek şoku yaşadı. Askerle birlikte kırsal alanda operasyonlara katılan özel time alınması öngörülen zırh delen mermilere karşı etkili balistik yeleklerin teslim edilmesinde sıkıntı yaşandı.

2 MİLYON 150 BİN LİRALIK İHALE

Emniyet Genel Müdürlüğü, 7 bin 300 özel harekat polisi için geçen yıl Temmuz ayında zırh delici mermilere dahi dayanaklı 5 bin adet çelik yelek alımı için ihale açtı. İhaleyi en uygun teklifi veren Hindistanlı MKU firmasının temsilciliğini yapan Spektrum Limited Şirketi kazandı. 2 milyon 150 bin liralık ihalede işler beklendiği gibi gitmedi.

Hindistanlı firmanın temsilciliğini yapan S.K. şartnamede öngörülen tarihte son nesil balistik yelekleri emniyete teslim edemedi. Firma 11 Mart'ta Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe vererek, çelik yeleklerin "mücbir" sebeplerden dolayı öngörülen tarihte teslim edilemeyeceğini bildirdi. Başvuruda mücbir sebep olarak çelik yeleklerin üretiminin yapıldığı Hindistan'daki doğal afet gösterildi. Firma, teslimat için kendilerine bir ay ek süre tanınmasını talep etti

EMNİYET İHTARNAME ÇEKTİ

Emniyet, firmanın ek süre talebini incelemeye aldı. Hindistanlı firmaya şartnamede öngörülen sürede balistik koruyucu yelekleri teslim etmediği için noterden ihtarname çekildi ve cezalı süre başlatıldı. Firmanın ve üretim yerinin yurtdışında olmasından dolayı firmaya ek süre verilmesi gündeme geldi. Ancak, bu sürenin bitiminde çelik yelekler teslim edilse dahi gecikme yaşanan gün sayısına göre idari para cezası uygulanacağı öğrenildi.

ÖZEL TİME DAĞITILACAKTI

Hindistanlı MKU firması çelik yelekleri 15 Mart'a kadar teslim etseydi bu yelekler Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadele eden özel harekat timlerine dağıtılacaktı. Özel harekat polislerinin halen kullandıkları balistik yeleklerin zırh delici mermilere karşı etkili olmadığı öne sürüldü. Emniyet karargahı, özel tim mensupları dışında bölgede nöbet tutan polislere de her tür silaha karşı koruyucu özellik taşıyan bu çelik yeleklerden almayı hedefliyor.

ESKİ TİP ÇELİK YELEK VARDI

Cudi Dağı'ndaki harekatta pusuya düşürülerek Kanas suikast silahları ile şehit edilen özel harekat polisleri Kadir Can, Cihat Akkaya, Recep Topaloğlu, Arif Mamış, Selim Arslan ve Mustafa Erdoğan'ın eski tip çelik yeleklerle operasyona gittiği iddia edildi. Zırh delici mermilere karşı etkin koruma sağlayan çelik yeleklerin Nisan ayı ortalarında teslim alınacağı değerlendiriliyor. Firmanın "cezalı" ek süreye karşın ürünleri teslim edememesi halinde ise ihalenin iptal edilebileceği öne sürüldü.

BUGÜN

YORUMLAR 13
  • darbeleredurde 12 yıl önce Şikayet Et
    arazi şartlarında. mevcut,bildik çelik yelekleri kullanma imkanı yoktur.6 şehit pöh tarihine ender vakalardan biri olarak geçmiştir Allah rahmet etsin.benim bildiğim 90 yıllarda mardin-şırnak hattında land rowerda hareket halinde saldırıya uğranmış,land ın kontrolden çıkması sonucu 5 pöh çü şehit olmuştu.diğeriyse kuzey ırakta pusuya düşme sonucu 5 şehit verilmişti.maalesef kayıp veren timimizin çoğunluğu arazi tecrübesi yetersiz personelden oluştuğu.zaten tıkama göreviyle görevli oldukları,aktif imha timinde olmadıkları pöh ün birinin mayına basması ve diğerleri yardıma gidenlerin kanasla teker teker avlanmasısonucu bu sayıya ulaşılmıştır.profosyonel pöh çüler bu hataya düşmezdi.yanlış anlaşılmasın amacımız eleştirmek değil konuya açıklık getirmektir..
    Cevapla
  • şükrü ğüvenç 12 yıl önce Şikayet Et
    atan atana. yav arazide çelik yelek nasıl takılır yelek belli adrese varıldığında takılır bu bir iki acaba kanasa hanği çelik yelek dayanacak merak etim tamam tabancada iş ğöür yelek uzun namlulu silahta olmaz beni düşündüren o iş için özel eğtim almış kişilerin bu kadar kayıp vermesi ya teröristler derslerine iyi çalışmış yada polislerimiz soysuzları hafife almış yoksa imkansız okadar şehit verilmesi
    Cevapla
  • whitefox 12 yıl önce Şikayet Et
    çelik yelek almışken ,20-30 milyon $ (bir helikopter parası) verin ne yapıp edip. 5000 tane cheytac m200 gelişmiş keskin nişancı tüfeği alıp dağıtın özel harekatlara ,bakalım 1 tanesi bile çıkabilecekmiydi ordan..öyle hikayeden kanaslar değil ,bu tip durumlarda iş biraz teknik ve teknolojiye dönüyor..normalde sniper ateşinden çıkarlardı ama ne yazıkki olabileceğinin en kötüsü olmuş ve 3 noktadan çembere alınmışlar..ilk ateşte kayıp kaçınılmaz olabilir ama yinede tim içerisinde gurubu sniperlardan koruyacak sniper counter-sniper timleri alanın güvenliğini sağlamalıydı..40 kişilik tim içerisinde 2 şer kişilik bu tüfekle donatılmış 3-4 adet sniper timi olsaydı alanın tam olarak kontrolü sağlanır ve kayıplarımız KESİNLİKLE yarıdan az olur ve onların hiç birinide ordan kolay kolay çıkamazdı(iyi yetiştirildiyseler hiç biri çıkamazdı)..bu olay ak-47'li 25 yaşındaki gerilla bozuntusu çobanların işi değil ,onları çok aşan teknik-taktik ve profösyönelikte..israilin mistaravim timleri pkk yı eğitmeye başlamış ve arkasında pkk'nın kocası israil var..onun bunun oyuncakları..
    Cevapla
  • mete bilge 12 yıl önce Şikayet Et
    ARAZİDE ÖZEL HAREKAT ÇELİK YELEK TAKMAAAAZ. özel harekatın operasyon geleneğinde arazi ve kırsalda çelik yelek takma eğilimi yoktur. şehir içinde bina operasyonlarında çelik yelek kullanılır. başbakanı yurt gezilerinde koruyan özel harekat polislerine bakın. hangisi çelik yelekli? hem bir çelik yelek kaç kilogram haberiniz var mı. polis nasıl koşacak? siz hiç çelik yelek takan terörist duydunuz mu? kaldı ki çoğu çelik yelek piyade silahlarından çıkan kurşunlara karşı etkisidr. hem vuruluna bir insan her zaman göğsünden yara almıyor. bu sefer başınına nişan alırlar.
    Cevapla
  • Hüseyin UĞURLU 12 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede Saçmasapan bir şehit derneğği kurulmuş. İsteyene şehitliği veriyor istemeyene vermiyor. Akıl var mantık var Şehit derneğimi olur ya şu şaçmalığa bakın hele
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!