Astsubayları sevindirecek haber!

Genelkurmay Başkanlığı'nın astsubaylarla ilgili önerisini dikkat alan Başbakan Erdoğan, ilgili bakanlıklara astsubayların özlük haklarının iyileştirmesine ilişkin çalışma yapması için talimat verdi.

Astsubayları sevindirecek haber!
Astsubayları sevindirecek haber!
GİRİŞ 08.05.2012 09:43 GÜNCELLEME 08.05.2012 11:43
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

TRT Haber'de gündemi değerlendiren Çalışma ve Sosyal Bakanlık Bakanı Faruk Çelik'ten muvazzaf astsubaylara özlük hakları müjdesi geldi.

Astsubayların özlük haklarında iyileştirme yapılması için Başbakan Erdoğan'ın talimat verdiğini kaydeden Çelik, "Astsubayların 1'in 4'ü meselesiyle ilgili Bakanlar Kurulu'nda bir talimatı oldu. Hem Milli Savunma Bakanımıza, hem bana böyle bir talimatı oldu. Şu an ilgili birimler çalışmaya başladı" dedi.

İki yıllık yüksek okul eğitimi alan kamu görevlileri 1'nci derece 4'ncü kademeden emekli olurken bir astsubay yüksekokul bitirse bile 1'nci derece 3'üncü kademeden emekli olabiliyor.

YORUMLAR 39
  • davut türbün 11 yıl önce Şikayet Et
    bunlar değil devletin as(t)subayı. lütfen öncelikle birbirimize saygılı olalım.araştırmadan, bilmeden yılladır ekonomik,sosyal ve hukuki hakları gasbedilmiş bizler hakkında kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirme.250000 kişi boş yere haykırmıyor,vatanımızı çok seviyoruz ,vatanın bizim yaşadığımız sorunlardan etkilenmesin halkımız rahat uyusun diye yıllardır sustuk, kol kırılır yen içinde kalır dedik ama artık bıçak kemiğe dayandı.as(t)subalar için ordunun her yerinde ayrım var,ordu evleri,lojmanlar,tabldotlar,maaşlar.tazminatlar.vs.her şeyimiz bedava demişsin neye göre böyle bir şey dedin,bir gün buyur gel misafirim ol her şeyi kendi gözlerinle gör eminim bu yazdığın yorumdan dolayı kendinden utanırsın. ,4 .lütfen bi yorum yaparken araştırarak yapalım.
    Cevapla
  • kaan 12 yıl önce Şikayet Et
    polis ve öğretmenlere. 1.hükümet subaylara 250-650 tl arası zam yaptı polis ve öğretmenlerin sesini hiç bir yerde duymadık. 2.polislerin mesaileri düzenlendi kaç kere seyyanen aldılar kendileride unuttular allah bilir görevlerin karşılığında ücret almaya başladılar alsınlar haklarıdır bi tane astsubay bişe dedimi yok.öğretmenler zaten ne iş yapsalar ek ders yazın katıldıkları seminerler bile ek ders karşılığı eyvallah bişe dedimi astsubaylar yok. bırakında astsubaylarda özlük hakkını istesin. ses çıkaracaksanız subay zamlarına çıkarın olur mu?
    Cevapla
  • murat can 12 yıl önce Şikayet Et
    poli̇si̇z sahi̇psi̇zi̇z. 2007 yılında genel seçimler öncesinde 220 bin personeli bulunan emniyet teşkilatı ile ilgili olarak polislerin özlük hakkı konusunda ve maaşlarında zam yapılması konusunda verilen söze rağmen bugüne kadar hala bu sözün tutulmamıştır. birçok polis vatandaşımız .. parti tarafından verilen bu söze inanmış ve güvenmiştir. ancak bu söz tarafınızdan yerine getirilmemiş ve vatandaşların devlete olan güvenini sarsmıştır. herkese iş riskine göre maaş versinler, astsubaylara helal olsun verilecek zam, polisi hakir gören zihniyet seçim sabahı inanılmaz pişmanlık yaşayacaktır...
    Cevapla
  • hakan birinci 12 yıl önce Şikayet Et
    artık dur ! bukadar yeter son oyunuda aldın benden ama artık kandıramicaksın beni. memura ver askere ver millet vekilene ver ama iş asgari ücrete gelince dur. kendileri 10000 nin üzerinde maaş alıyor ast subaylar 2000 nin üzerinde maaş alıyor öğretmen polis 1500 ün üzerinde maaş aldığı halde geçinemiyorsa ayda 700 lira alan askari ücretli nasıl geçinsin kendileri nin misafiri çok olduğu için zam yapar eee bize misafir gelmiyormu misafirime etli yemek yediremiyorum ayıptır yahu.
    Cevapla
  • Abdulkadir Ay 12 yıl önce Şikayet Et
    polislerin özlük hakları ne zaman düzeltilecek. polislerde emekli olunca 3.derceden emekli oluyor,yan ödeme katsayısı 2200 de kalıyor,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi
Kamuda tasarruf paketinin detayları belli oldu