AİHM'den orman arazileri kararı

AİHM, Türkiye'den orman arazilerinin istimlak edilmesiyle ilgili gelen bir şikayetin, ''Yargıtay'ın yeni olumlu yaklaşımını gerekçe göstererek'' incelemeye alınmasını reddetti.

AİHM'den orman arazileri kararı
AİHM'den orman arazileri kararı
GİRİŞ 15.05.2012 18:54 GÜNCELLEME 15.05.2012 19:03

AİHM, gerekçeli kararında, Türk Yargıtayı'nın içtihat oluşturacak son kararını emsal gösterdi ve ''Mağdurların'' bu konuda Türkiye'de haklarını aramasını istedi.

Geçmişte orman arazisi olduğu gerekçesiyle, istimlak bedeli ödenmeden kamulaştırılan arazilerin sahiplerinin, Türkiye'de haklarını alabilmek için başvuruda bulunmalarını sağlayan yasal düzenlemenin ardından AİHM, kendisine ulaşan şikayetler için artık Türk yargısını adres gösterecek.

AİHM'in kararından sonra, yine aynı konuda Strasbourg mahkemesine yapılan yaklaşık 600 şikayetin gündemden düşürülmesi bekleniyor.

Konya'da yaşayan Mehmet Altunay, 2007 yılında AİHM'e yaptığı başvuruda, topraklarının, ''orman arazisi'' olarak değerlendirilerek, istimlak edilmesi sonucu mağdur olduğunu iddia etmiş, ''Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin mal ve mülkiyetin korunmasıyla ilgili 1. protokolünün 1. maddesini ihlal ettiğini'' ileri sürmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugaylarının keskin nişancısı İsrail askerini böyle avladı
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele