Mehmed Zahid Kotku Hazretleri anılıyor

Uzun yıllar vaaz verdiği İskender Paşa Camii'nde bir nesli yetiştiren yakın tarihimizin manevi önderlerinden Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, vefatının 32'nci yıldönümünde rahmetle anılıyor.

Mehmed Zahid Kotku Hazretleri anılıyor
Mehmed Zahid Kotku Hazretleri anılıyor
GİRİŞ 13.11.2012 12:09 GÜNCELLEME 13.11.2012 12:09
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mehmed Zahid Kotku Hazretleri, 13 Kasım 1980'de Rahmet-i Rahman'a kavuşmuştu. Üstün ahlak ve faziletiyle tanı nan Mehmet Zahid Kotku Hazretleri, birçok alandaki hizmetleri sebebiyle 'Görünmeyen Üniversite' olarak biliniyor.

1897 yılında Kafkasya göçmeni bir ailenin çocuğu olarak Bursa'da dünyaya gelen Mehmet Zahid Efendi ilk tahsilini Bursa Oruçbey İbtidaîsi'nde yaptıktan sonra orta öğrenimi Maksem idadisi ve Bursa Sanayi-i Nefise Mektebi'nde tamamladı. O yıllarda patlak veren Birinci Dünya Savaşı sebebiyle askerliğe çağrılan Zahit Efendi, uzun yıllar askerlik yaptı. Bugün İskender Paşa Dergâhı olarak bilinen Gümüşhanevi Dergâhı ile askerlik görevi sırasında İstanbul'da tanışan Mehmet Zahit Kotku, o yıllarda Dağıstanlı Şeyh Ömer Ziyaeddin Efendi'ye talebe oldu.

Ramuz el-Ehadîs ve Hizb-i Azam, gibi kitapları okutmak üzere diploma alan Mehmet Zahid Kotku Hazretleri aynı zamanda Beyazıt, Fatih ve Ayasofya Camii ve medreselerindeki derslere devam etti.

30 Kasım 1925'te İstanbul'dan ayrılarak Bursa'ya dönen Mehmet Zahid Kotku Hazretleri 15 yıl kadar imamlık yaptı. Daha sonra İstanbul'a dönen Zahid Kotku Hazretleri, Fatih Zeyrek'te bazı camilerde imamlık yaptı. Ardından 1958 yılında İskender Paşa Camii imam hatipliğine tayin oldu. Vefat edinceye kadar bu camide görev yaptı.

Mehmed Zâhid Kotku Hocaefendi, vefat yıldönümünde Kur'an-ı Kerim hatimleriyle ve özel programlarla bugün yâd ediliyor.

M. Zahid Kotku Hocaefendi, ikindi namazından sonra Süleymaniye Camii haziresindeki kabirleri başında ve akşam namazını müteakiben İskenderpaşa Camii'nde severleri tarafından anılacak.

AKRA FM'de ise bugüne özel programlardan oluşan özel yayın akışı dinleyicilere hitap ediyor.

YORUMLAR 2
  • Burak YILMAZ 11 yıl önce Şikayet Et
    rabbim şefaatlerine nail etsin inşALLAH. sabah ve akşam tam işe gidiş ve dönüş saatlerimde radyoda hocamın sohbetleri oluyor. ALLAH rızası için ve hocamın şefaati için dinliyorum. dinlerkende hep yukardaki içten gülümsemesi geliyor gözümün önüme. ne kadarda nur bir yüzü var.
    Cevapla
  • İSMAİL TAHA COŞKUN 11 yıl önce Şikayet Et
    mehmet zahid kotku ks. ALLAH şefaatlerine nail eylesin, büyük mürşid-i kamil mehmet zahid kotku ks efendi hazretlerinin ve halifeleri mahmud esad coşan ks hazretlerinin ve onun da halifesi ve vekili muharrem nureddin coşan efendi hazretlerinin şefaatlerine nail olalım inşaALLAH...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Geri dönüş yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Heniyye ile görüştü: Aynı adımı İsrail de atmalı!