Kürt Dili Lisans Programı'na yabancı ilgisi

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Rektör Yardımcısı ve Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Duhok Üniversitesi'nden 8 kişinin Kürt Dili ve Edebiyatı Tezli Yüksek Lisans Programı'na kayıt yaptırdığını bildirdi.

Kürt Dili Lisans Programı'na yabancı ilgisi
Kürt Dili Lisans Programı'na yabancı ilgisi
GİRİŞ 01.02.2013 18:23 GÜNCELLEME 01.02.2013 18:23

Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Duhok Üniversitesi'nden 8 kişinin, tezli yüksek lisans için kendilerine başvurduğunu ifade ederek, üniversitelerinin dünya üniversitesi olma yolunda doğru yolda olduğunu söyledi.

Duhok'tan gelenlerin bugün girdikleri bilim sınavında başarı gösterip kesin kayıt yapmaya hak kazandığını anlatan Yıldırım, ''Bu ekip üniversitemiz ile Duhok Üniversitesi arasında bir köprü olacak. İki üniversite arasında tecrübe ve bilgi aktarmada fahri elçilik yapacaklardır'' dedi.

Kürdoloji biriminin sahip olduğu 14 kişilik öğretim elemanı kadrosuyla üniversiteye büyük katkı sağladığını belirten Yıldırım, ''Çıkarılan yayın ve eserlerle yürütülen Kürt Dili ve Edebiyatı lisans eğitimiyle 600 kişiye yakın aday üzerinden gerçekleştirilen tezsiz ve tezli yüksek lisans programıyla her geçen gün biraz daha güçleniyoruz. Üniversitemiz bu güçlü faaliyetleriyle sadece yurt içinden değil yurt dışında da büyük teveccüh görmektedir'' diye konuştu.

Kayıt yaptıran Bengin Koçer, Mardin Artuklu Üniversitesi Kürdoloji biriminin Irak'ın kuzeyinde yakından takip edildiğini ve önemsendiğini belirterek kayıt yaptırmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Nergiz Mohemed ise Mardin Artuklu Üniversitesi'nin faaliyetlerine hayran kaldığını belirterek, master yapmak için teşvik edildiklerini ve son derece mutlu olduğunu dile getirdi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İl il en uzun yaşam süresinin olduğu şehirler belli oldu! İşte illere göre yaşam süreleri
Filistin'in BM üyeliği onaylandı