Burhan Felek Basın Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) Burhan Felek anısına verdiği 2014 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülleri sahiplerini buldu.

Burhan Felek Basın Ödülleri sahiplerini buldu
Burhan Felek Basın Ödülleri sahiplerini buldu
GİRİŞ 04.11.2014 22:41 GÜNCELLEME 04.11.2014 22:41

TGC'nin Burhan Felek Salonu'nda düzenlenen törene, Basın İlan Kurumu Müdürü Mehmet Atalay ve çok sayıda basın duayeni katıldı. Ödül töreni öncesi konuşmasında Burhan Felek'in 26 yıllık cemiyet başkanlığında yaptıklarını hatırlatan TGC Başkanı Turgay Olcayto, en önemli işin de onca darbe ve sıkıntılar arasanda cemiyeti ayakta tutmak olduğunu söyledi. 

1952'de 5953 sayılı yasa olarak çıkartılan, 1961'de çalışan gazeteciler lehine 212 olarak değiştirilen yasanın hala çalışan gazetecileri koruyan tek yasa olduğunu vurgulayan Olcayto, "Şu günlerde o yasanın değiştirilmesi yolunda bir takım çabalar var iktidar kesiminde. Devlet bakanı, başbakan yardımcısı bizi Ankara'ya çağırdı. Orada bir ilk temas yapıldı. Elbette görünüşe bakılırsa eski bir yasa, 52'de çıkmış, 1961'de çalışan gazeteciler lehine 212 olarak değiştirilmiş bir yasa, daha da güçlendirilmiş bir yasa. Bu yasayı değiştirmek doğrusu pek içimiz el vermiyor, sendikanın da el vermiyor. Sendikayla beraber toplantı yaptık, 'Arkadaşlarımıza meslektaşlarımıza soralım' dedik. Hukukçu arkadaşlarımız geldi, genelde ortak görüş, 'Bundan daha iyisi, çalışanları daha iyi koruyacak bir yasa şuandan sonra pek yapılamaz' görüşüydü. Tersine, 212'nin bir takım maddeleri yine çalışanlar lehine değiştirilebilir. O da karşılıklı uzlaşmayla yapılır gibi bir düşünce çıktı. Onu da göreceğiz önümüzdeki günlerde." diye konuştu. 

Olcayto’nun açılış konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. Meslekte 50 yılını tamamlayan, 70 yaşını dolduran ve mesleğini sürdüren gazeteciler Engin Köklüçınar, Ertan Ünal, Hikmet Çetinkaya, Hulusi Turgut, Hüseyin Kırcalı, Mustafa Küçük, Raşit Yakalı, Ümit Gürtuna, Üstün Akmen ve Yalçın Pekşen'e ödülleri takdim edildi. Halit Kıvanç'ın Hüseyin Kırcalı'nın ödülünü verdiği törenin sonunda ödül alanlar toplu fotoğraf çektirdi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Dünyada ilk 10'a girdiler! En güçlü ordu sıralamasında Türkiye sıralama atladı...