Ülke TV'ye Cerablus'ta akreditasyon ayrımcılığı!

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) ile Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nden Ülke TV'ye akreditasyon ayrımcılığı...

Ülke TV'ye Cerablus'ta akreditasyon ayrımcılığı!
Ülke TV'ye Cerablus'ta akreditasyon ayrımcılığı!
GİRİŞ 31.08.2016 16:08 GÜNCELLEME 31.08.2016 17:29
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Türkiye, tarihi açısından önemli günlerden geçerken milletin doğru haber almasının önündeki engelleri kaldırması beklenen BYEGM, tam tersi uygulamaya imza attı.

Fırat Kalkanı kapsamında Cerablus Türk medyasına açıldı. Ancak BYEGM Genel Müdürlüğü Enformasyon Daire Başkanı Sinan Kürün, Ülke TV’ye akreditasyon uygulayarak diğer televizyon kanallarının ekipleri ile Cerablus'a girmesi engellendi.

28 Şubat'ta 17/25 Aralık'ta ve 15 Temmuz'da yaptığı yayınlarla Milli İrade'nin yanında yer alan Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı ÜLKE TV, BYEGM tarafından skandal bir akreditasyon uygulamasına maruz kaldı...

Türk Kamuoyu'nun 'Fırat Kalkanı’ harekatını ilk olarak öğrendiği TV Kanallarından biri olan ve harekatın başladığı andan bu yana kesintisiz yayınlarını sürdüren ÜLKE TV'ye uygulanan bu ambargo tepkilere neden oldu.

Günlerdir bölgede yaşananları en doğru ve milli duruşa bir zarar vermeyecek şekilde ekranlara taşıyan ÜLKE TV, 26 Ağustos günü BYEGM’ne resmi olarak da başvurusunu yapmıştı. Kameraman Hakan Avcı ve muhabir Ümmü Gülsüm Durmuş adına akreditasyon başvurusu bulunan Ülke TV, BYEGM Enformasyon Daire Başkanı Sinan Kürün tarafından hazırlanan Cerablus listesinde yer almadı...

Sinan Kürün’ün listeyi Kamu Diplomasisi Koordinatörü Başkanı Ali Osman Öztürk ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı İsmail Mansur Özdemir ile birlikte hazırladığı öne sürülüyor.

Listeden Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden sorumlu Başbakan Binali Yıldırım'ın haberinin olmadığı iddia ediliyor.

Daha önce de basın yayın enformasyonun bazı akreditasyonlarına maruz kalan Milletin Televizyonu ÜLKE TV'ye hangi maksatla akreditasyon uygulandığı Kamuoyu tarafından merak ediliyor.

Sadece Türkiye'de değil dünyada yaşanan tüm haksızlıklara karşı mazlumların yanında olan, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını günlerce canlı yayınlarla dünyaya duyuran, Mısır Darbesi'nde Rabia işaretini ekranlara logo yapan, 15 Temmuz gecesi insanları ilk olarak meydanlara davet eden ve “Salalar, ezanlar okunsun” çağrısı yapan ÜLKE TV’dir.

Şimdi soruyoruz, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Enformasyon Daire Başkanı Sinan Kürün ve ekibi, ÜLKE TV'ye neden ve hangi amaca yönelik akreditasyon uyguladı?

Basın Yayın Enformasyon Müdürlüğü'nce yapılan bu ambargo sadece ÜLKE TV'ye değil Türk Halkı'nın haber alma özgürlüğüne yapılmıştır.

Haksız akreditasyon uygulamasını Türk milletinin takdirine bırakıyoruz. Sorumluların cevap vermesini bekliyoruz.

YORUMLAR 127
  • Ankara 7 yıl önce Şikayet Et
    BYEGM 'de neler vardır neler ? 2010'dan sonrası mercek altına alınsın
    Cevapla
  • Harun Gulen 7 yıl önce Şikayet Et
    UlkeTV hatta ismende verelim Turgay Guler ve ekibinin darbe girisimine karsi milletin bilgilendirilmesi ve dogru sekilde yonlendirilmesi konusunda cok buyuk katkilari var. Boylesine vatansever bir medya organina boyle bir engelleme nasil yapilmis iyice arastirilmali - bu tip bir arastirma sirasinda kimbilir baska nasil ilginc bilgilerede erisilecektir diye dusunuyorum.
    Cevapla
  • kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir kanal engellenir mi terbiyesizlik bu başka bir şey değil
    Cevapla
  • Adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    BYEGM Genel Müdürlüğü Enformasyon Daire başkanlığına , Bu konunun gerekçesi nedir, vatandaş olarak bizlerede bilgi vermenizi rica ediyorum
    Cevapla
  • Mehmet Öztürk 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcüler kendini belli ediyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...