MİT elemanlarına Barzani çuvalı

ABD askerlerinin 2003'te Kuzey Irak'ta 11 Türk askerinin başına çuval geçirmesinin ardından, bu kez Barzani peşmergelerinin de 5 MİT görevlisine aynı şeyi yaptığı iddia edildi..

MİT elemanlarına Barzani çuvalı
MİT elemanlarına Barzani çuvalı
GİRİŞ 25.07.2006 09:50 GÜNCELLEME 25.07.2006 09:50

Süleymaniye'de Türk askerlerinden oluşan 11 kişilik Özel Tim, Amerikan askerleri tarafından gözaltına alındı. 4 Temmuz 2003'te başlarına çuval geçirilen askerlerimiz daha sonra sorgulandı. Çuval olayı Türk-Amerikan ilişkilerini büyük ölçüde zedelerken, Türkiye'de infial yarattı. Çuval Vak'ası aradan geçen 3 yıla karşın hala unutulmazken, yeni bir çuval olayı daha yaşandı.

3 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) görevlisi, 'PKK'nın K. Irak'tan Türkiye'ye geçiş güzergâhlarını belirlemek' üzere gizlice sınırı aşıp Zaho'ya ulaştı. Ancak, burada kendilerini peşmergeler bekliyordu. Yakalandılar. Peşmergeler MİT görevlilerimizin kafasına çuval geçirdi, ellerini bağlayıp kemiklerini kırana kadar dövdü. Ardından Kürdistan İstihbarat Merkezi'ne götürdü.

3 görevlisinden haber alamayan MİT, elemanlarının akıbetini araştırmak üzere 2 özel görevlisini daha bölgeye gönderdi. Peşmergeler, onları da elleriyle koymuş gibi yakaladı. Onların da başına çuval geçirerek dövdü ve 5 MİT elemanını Türk sınırına attı. MİT'çileri Türk kamyoncular buldu.



Tarih 2006, Mayıs ayı. Biri itirafçı, 3 MİT elemanı, 'Türkiye'ye Irak sınırından geçerek Mehmetçiklerimizi şehit eden PKK teröristlerinin giriş noktaları, kullandıkları bağlantıları belirleyecek istihbarat çalışması' yapmak üzere gizlice K. Irak'a geçiş yaparak, Zaho'ya ulaşıyorlar. Ancak burada, Mesut Bazani'ye bağlı peşmergelere kıskıvrak yakalanıyorlar.

İstihbaratlar ABD'den mi?

Bir zamanlar canlarını Türkiye'ye kaçarak kurtaran peşmergeler, MİT görevlilerinin kafalarına, hamileri Amerikalılar'- dan öğrendikleri gibi çuval geçiriyorlar. Kafalarında çuval, elleri arkalarından bağlanmış MİT'çileri feci şekilde dövüyorlar, daha sonra Kürdistan İstihbarat Merkezi denilen bir binaya götürüyorlar.

Kamyonetle sınıra attılar

Elemanlarından haber alamayan MİT, bölgeye 2 görevli daha gönderiyor. Ne hikmetse bu görevliler de 15 kişilik bir peşmerge timi tarafından yakalanıyor. Onlara da çuval geçiriliyor, fena halde dövülüyorlar. Art arda yakalanıp dövülen 5 MİT elemanı bir kamyonetle Türk sınırı yakınına atılıyor. MİT görevlileri, saatler sonra Türk kamyoncular tarafından farkediliyor. MİT'çiler, askerler tarafından önce Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne, oradan da Ankara GATA'ya sevk ediliyor.

'Bu size ders olsun, gelmeyin'

Yaklaşık 3 ay önce meydana gelen 2'nci Çuval Olayı'nın ardından sızan bilgilere göre, peşmergeler, Zaho'da 5 MİT elemanını hırpalarken, bir yandan da, 'Burası artık Kürdistan. Sizi bir daha buralarda görürsek dayakla kalmaz, öldürürüz. Bu size ders olsun' demişler.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sert sözler: Baş ahlaksız...
Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhbir ve Aliyev ile görüştü