CHP'li vekilin ezan sesi rahatsızlığı!

CHP Milletvekili Baratalı, ezanın mikrofon-dan okunmamasını isteyerek, mikrofonla okunan 'ezanın kulakları tırmaladığı'nı söyledi. Baratalı'nın sabah ezanı rahatsızlığı da var!

CHP'li vekilin ezan sesi rahatsızlığı!
CHP'li vekilin ezan sesi rahatsızlığı!
GİRİŞ 08.11.2006 11:52 GÜNCELLEME 08.11.2006 11:52

BEHÇET GÜNGÖR'ün haberi


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Diyanet'in bütçesi görüşülürken CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı'nın ezan konusundaki önerileri duyanları şaşırttı. Baratalı, ezan sesinin çok yüksek desibelli hoparlörlerle insanlara duyurulduğunu ifade ederek, bunun rahatsızlığa sebep olduğunu savundu. Ezan okunmadan önce imamların gereksiz gürültü çıkardığına işaret eden Baratalı, 'Ezan okumadan önce hocalar ses ayarı için birkaç kez tık tık mikrofona vuruyorlar bu gereksiz gürültü çıkarıyor' dedi.


UYUYAMIYORUZ


Baratalı, mikrofonla ezan okunduğu için insanların uykularından uyandırıldığını ileri sürerek, buna son vererek insanların uykularından uyandırılmamasını tavsiye etti.


Gelişen teknolojiyle birlikte ezanı dinleme olanaklarının geliştiğini ifade eden Baratalı, 'Herkesin evinde ezan saatlerini hatırlatacak aletler var. Cep telefonları bile artık her namaz vakti ezan okuyor' dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Filistin'in BM üyeliği onaylandı