Hürriyet'te bugün iki tekzip birden

Hürriyet gazetesi bugün 2 tekzip birden yayınladı. 'Olmaz denilen imamı müdür yaptılar' başlığı ile Hürriyet'te verilen haberin gerçekle ilgisinin olmadığı ortaya çıktı.

Hürriyet'te bugün iki tekzip birden
Hürriyet'te bugün iki tekzip birden
GİRİŞ 24.11.2006 13:21 GÜNCELLEME 24.11.2006 13:21

İşte Hürriyet'te iki haberle ilgili olarak bugün yayınlanan tekzip metinleri:


TEKZİP METNİDİR:


Gazetenizin 02.09.2006 tarihli nüshasının 16. sayfasında 'OLMAZ DENİLEN İMAMI MÜDÜR YAPTILAR' başlığı altında verilen haber GERÇEK DIŞIDIR. İlgili haberde kentte 10 yıldır cami imamı olduğu belirtilen Selahattin ÇOLAK, imam olarak değil, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü emrinde memur kadrosunda 31.08.1993 tarihinden beri görev yapmaktadır. Selahattin ÇOLAK Zonguldak İli Sağlık Müdürlüğünde (İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğünde) memur olarak görev yapmakta iken; başarılı çalışmaları ve derece yükselmeleri nedeni ile 07.04.2005 tarihinde Valilik oluru ile Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğüne İdari Sağlık Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilmiştir.


 Sonradan bu görevlendirme Bakanlık görevlendirilmesine çevrilmiştir. 26.05.2006 tarihinde ise ’13.03.2003 tarih ve 25047 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelik’ gereği hukuka ve usulüne uygun olarak bulunduğu göreve Sağlık Bakanlığı tarafından ASALETEN ataması yapılmıştır. Sonuç olarak Selahattin Çolak hakkında 02.09.2006 tarihli gazetemizde yayımlanan; kentte 10 yıldır camide imamlık yapan Selahattin ÇOLAK, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün olumsuz görüş bildirmesine rağmen aynı bakanlıkça Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı olarak atandığına dair haber gerçek dışıdır. Bu haber nedeni ile Selahattin ÇOLAK’ın gerek özel gerekse de mesleki çevresindeki kişiliği hakkında olumsuz izlenimler meydana gelmesine sebep olduğundan gerçeklerin kamuoyuna tekziben duyurulması gerekli görülmüştür.


Selahattin ÇOLAK


Okurlarımıza açıklama


Yukarıdaki tekzip metni, Selahattin Çolak’ın Zonguldak 1. Sulh Ceza Mahkemesi’ne yaptığı tekzip talebinin reddetmesine rağmen, Zonguldak 1. Asliye Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz üzerine mahkemenin aldığı karar nedeniyle yayınlanmıştır. Yasaya göre; bu karardan sonra gazetemiz avukatlarının karara itiraz için herhangi bir mahkemeye dilekçe verip itiraz etme ve belge sunma hakkı yok. Okurlarımızın bilgisine sunarız.


Düzeltme ve cevap


Hürriyet Gazetesi’nde 26 Haziran 2006 tarihinde yayınlanan 'Töreden kaçtı' ve 'Üvey oğlu tecavüz etti' 'Sus öldürürüz dediler' başlıklı haberde Fadime Sarıtaş tarafından yapılan açıklamalar tümüyle gerçekdışı ve müvekkilimin aile şerefini zedeleyici niteliktedir. Haberde anlatılan olayların hiçbiri gerçekleşmemiş, Fadime Sarıtaş’a yönelik maddi, psikolojik veya cinsel bir baskı uygulanmamıştır. Kamuoyunun ve gazete okurlarının bilgisine saygıyla arz olunur. 14.8.2006


Mehmet Çiçek Vekili


Av. Hüseyin AYGÜN


 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saplantılı eski nişanlısı katletmişti: Büşra Kaban'ın vurulma anı ortaya çıktı
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini